Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi az, amit minden kerékpározó...

Mi az, amit minden kerékpározónak figyelembe kell vennie ha biciklire ül?

Figyelt kérdés
Szabályok, tippek, tapasztalatok gyalogostól, autóstól, bringástól.

2016. máj. 1. 18:05
 1/5 tothp ***** válasza:

Ismerd és tartsd be a KRESZ-t

Szerezz olyan kerékpározási rutint forgalomtól elzárt területen, hogy ne legyen gond egy félkezes vezetés, vagy ne húzd félre a kormányt amikor hátranézel. ne legyen gond egy kisebb padkára fel,vagy arról lejönni.

És ne higyj senkinek. sajnos a nem kerékpáros közlekedők utálják a kerékpárosokat(de így van ez a motorosokkal is. csak ők kevésbé sérülékenyek)szóval légy résen. tudj annyira közlekedni, hogy egy kicsit a mások hülyesége ellen is tud magad védeni.

2016. máj. 1. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Tanulmányozd a Kresz bringás részét, nem hosszú, de biztos lesznek benne meglepetések:

[link]

Keress rá a lapon:

"Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok"

Légy tisztában a jogaiddal és a kötelességeiddel, ne szóbeszédre alapozd a Kresz tudásod.

A bringa kötelező felszerelése. Ezek relatíve olcsón felszerelhetők és nem adsz a rendőrnek támadási felületet:

[link]

Keress rá a lapon:

"A közúti közlekedésben részt vevő kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek"

Ezt a pdf-et mindenképp olvasd el, egy nagyon jó gyakorlati összeállítás. Nem azt szajkózza, hogy ha sisakot húzol és az orrod a Kresz seggébe dugod, akkor minden rendben lesz, hanem valós utcai helyzeteket és megúszásuk mutatja be:

[link]

Van ebben egy lényeges mondat: vezess úgy, mintha láthatatlan volnál, vagyis soha ne alapozz arra, hogy az autósok mindig észrevesznek, mindig látnak téged és úgyis meg fogják adni az elsőbbséget, mert nem így lesz.

Ha ezt a 3 anyagot áttanulmányozod, megérted és alkalmazod, máris többet fogsz tudni a témáról, mint sok más biciglista.

A közlekedés más résztvevőinek , különösen az autósok tanácsaival nem érdemes foglalkoznod, mert ahogy írja az első, közöttük sokan rühellik a bringást és a pokolba kívánják. A bringás megítélése amúgy is kettős, mert egyrészt ha a kötelességeit kérik számon, akkor mindig kihangsúlyozzák, hogy JÁRMŰ, de ha pl. elsőbbsége van, akkor csak egy szarfasszú bringás, aki mit képzel. Szóval lesz hideg-meleg is, ha beleveted magad a forgalomba.

Persze a rossz megítélésért sok bringás tesz is, kár tagadni...

[link]

2016. máj. 1. 23:42
 3/5 anonim válasza:

Itt regisztrálj be a 4. és 7. évfolyamra: tanuloknak.hu

(ezek tartalmazzák a bicajos KRESZ-t, és sok hasznos tippet)

Tök ingyen megtanulhatod amire fel kell készülni elméletből.

És ahogy előttem is írták, szerezz egy kis gyakorlatot mielőtt forgalomban akarsz résztvenni.

2016. máj. 2. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:

- Mindig figyelj az útra, kereszteződésekben nézz hátra, állj fel és hajolj előre egy kicsit, hogy jobban láss!

- Én mindig a féken tartom az egyik kezemet. Bármennyivel is megyek, az esetek kb 90%-ban a fékkaron van 2 ujjam!

- Ne ess pánikba bármi is történik! Pánikba esel, és nem tudod lereagálni a helyzetet. Nekem eddig kb 5-6 esetem volt, ebből 1-nél történt baleset a többit megúsztam. Annál az egynél is, egy fixivel mentem össze.

- Légy tisztában a kerékpárod határaival. Például tudd, hogy mekkora sebességnél állít meg a féked rendesen, és mennyire jók a gumik.

- Nem vagy Isten. Attól hogy zöld a lámpa, még nem biztos, hogy el is engednek az autók.

2016. máj. 2. 21:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindig arra gondolj: lathatatlan vagyok, lathatatlan vagyok...

Vagy ezt: az autosok rovidlatok, az utosok rovidlatok, az autosok rovidlatok...

Es persze ezt: a gyalogosok vakok, a gyalogosok vakok....

De a rendor lat (kiveve ha o is kocsiban ul)..

Roviden ennyi.

2016. máj. 31. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!