Mennyire nehéz, egyedül, kerékpárt építeni?
Egy egyszerű single speed(egysebességes) bicikliben gondolkodok.
Arra gondoltam,hogy veszek egy "roncs kerékpárt"fillérekért,amiből csak a vázat és a villát hagyom meg,majd erre építkeznék.
Néhány éve már biciklizek, a kisebb-nagyobb javításokat mindig magam végeztem,de ez lenne a "mester" a munkám.:)
Laikusként/amatőrként, mennyire lehet, nehéz egy ilyen kétkerekűt összerakni?
Illetve mi az amire majd oda kell figyelni, szerelés közben?
Nekem sajnos sosem jött össze, hogy egyszerre ott hemperegjen minden alkatrész ég egyben, egy nap alatt össze tudjam rakni a lovat.
Mindig az alkatrészek beérkezése szerint tolódott a dolog, ami meg már megvolt, addig azt összeraktam.
A mostani trekkingnél a vázban bent van a monoblokk, a nyeregcső, nyereg, felszereltem a hajtókart, hátsó és első váltót, vázra a bowdenház-fogadó bolhákat, beütötte ma kormánycsapágy csészéket, feltettem a hátsó fékpatkót, a kormány külön fekszik, stucnival, fékkarokkal, váltókarokkal, markolatokkal összeszerelve, ennyi.
A villa nincs betéve, mert a krománystucnihoz hiányzik a 22,2-25,4 hézagoló, addig nem tudom a kormánycsapit leszorítani vele, kár betenni.
Addig meg sem a kerekeket nem tudom berakni, sem a bowdenházakat, bowdeneket bekötni.
Szóval most háromfelé fekszik a ló.
:D
Nyilván egy marketing célú videó az, már a hossza miatt is. Rendes videók a témában 3/4 - 1 órásak és azok is meg vannak vágva. Ez a csávó jóval hasznosabb videókat csinál, bár kevésbé látványos: [link]
További csatornaként ajánlom RJ the bikeguy és magyar vonatkozásban Velekei Balázsnak is vannak bicikliépítő videói. Ezeket nézd meg, rájössz, hogy milyen szerszámok kellenek még. De ne roncs vázat vegyél, hanem félbiciklit! Roncsnak én azt hívom, ami elgörbült, törött, vagy átette a rozsda. Olyat érdemes, amiből hiányzik a kerék (meg a nyereg, mert ezt rendszerint leszerelik az évek óta padláson pihenő biciklikről), mert abból általában érdemes újat (vagy jó állapotú használtat) venni. Az összeszerelést meg fölösleges annyira elnyújtani, ha már megvannak az alkatrészek, szerintem 3 nap bőven elég rá, ha naponta 2-3 órát foglalkozol vele. Ha van valami konkrét kérdésed is (biztosan lesznek) privát üzenet formájában nyugodtan felteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!