Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpártól függ egy emelkedőn...

Kerékpártól függ egy emelkedőn való feljutás?

Figyelt kérdés
Azzal tisztában vagyok, hogy erős lábak kellenek hogy hosszú emelkedőn feljussak. Kerékpártól ez mennyire függ? Mátrafüreden lakom, és Gyöngyösre járok dolgozni, odafelé 10 perc a 6 km táv, vissza 40 perc, ugyanis végig emelkedőn jövök, és van hogy ki se bírom egy huzamra. Egy régi rozsdás trekkingem van gyári hajtóművel, csak a hátcsó kerék és a fékpofák újak. Ha vennék egy komolyabb biciklit, van rá esély, hogy megkönnyíti a mindennapjaim? Országútira gondoltam. Igazából most vacilálok azon, hogy leteszem a jogsit autóra vagy motorra, nekem téli használatra is kell, de ugye motoron ér a menetszél és nem is mozgok rajta (persze van motoros ruha), autó meg nekem mint egyedülállónak túl költségesnek érzem. Télen mondjuk biciklizni sem olyan kellemes, de mégsem fagyok úgy rá mint egy motorra mind a sebesség miatt, mind pedig azért mert folyamatos mozgásban vagyok, nem állnak be az izületek. nagy távokat nem tennék napi 12 km havi 1-2 alkalommal 120 km (persze nem egyhuzamra, 60 oda 60 vissza közte pihennék pár órácskát amíg a családdal vagyok). Érdemesebb inkább kerékpárt venni? Később lenne autóm, de még most annyi pénzt nem is nagyon tudnék összeszedni, hogy egy tényleg jó állapotút vegyek.
2016. aug. 16. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy orszagútival könnyebb. Sokat javíthat a teljesítményen egy klipsz is, érdemes kipróbálni.
2016. aug. 16. 21:01
 2/3 anonim válasza:
kerékpárt vegyél, a kocsitól csak ellustulnál :), egy jó kis cross trekking+ megfelelő ruházat télire
2016. aug. 17. 19:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Autót mindenképp veszek (majd ha lesz úgy keret rá, hogy egy normális állapotút vegyek), és kerékpározni is fogok mellette, az autó inkább amolyan bevásárlásokhoz, családlátogatáshoz stb-hez kellene, kerékpározni szeretek, azzal meg munkába járnék és cirkálnék amennyit csak lehet. Köszönöm a válaszokat
2016. aug. 18. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!