Hogyan lehet egy féloldalas SPD kerékpár pedált kb.2 cm-rel távolabb helyezni a kerékpártól, az ideálisabb nyomaték (vagy inkább optimális erőkar) miatt?
oldalankent egy-egy 5os alatet a pedaltengelyre...
vagy szelesebb kozeptengely..
de erdekes a te erokarod..
a profik inkabb a minel kisebb q-faktorra torekszenek, te meg terpeszben akarsz bringazni??????
sztem massal lehet a problema
Köszönöm!
Először is kijavítanám a kérdésemet : nem klipsz, hanem PATENT a helyes megfogalmazás...elnézést.
Nekem is kezd egyre gyanús lenni ez a dolog. Valószínű, hogy rá fogom kényszeríteni a lábamat, hogy beljebb hozom az erőkart. Remélem nem okoz egészségi problémát. Még megpróbálom egy kissé szögben kifelé is fordítani a patentot, hátha javul a helyzet.
huzod is rendesen a pedált?
megfelelo a rugoero???
ugye nem arany szinu varosi stoplid van???
probald meg ugy beallitani a stoplit hogy minden szempontbol kozepen legyen....
Én a patentpedál használatában még az elején vagyok. Letekertem vele 3x5km-t, és már változott a helyzet. Sőt igaz, hogy az előző teljesítményemet nem értem utol, de nincs is akkora izomlázam. Szerintem be fog állni a lábam, és nem lesz gond, csak egy kis idő, és megszokás kell. Arra kell koncentrálnom - ahogy mondta az előttem szóló -felfele is kell húzni...és ezt kell hangsúlyozni. A rugóerő a minimumra van állítva - biztonsági okból.
Szóval már nem vagyok kétségbe esve, hogy nem fogom tudni használni. Nem arany színű a stoplim.
Ha centikkel kijjebb raknád, annak a az egész gép látná a kárát (pl. vázcsavarodás növekedése), azonkívül csak nagyon masszív alkatrészekkel tudnád megúszni törés nélkül, hosszabb távon. Általánosan ergonómiailag is így OK.
A patent gyengére állítva necces, mert a lényege az, hogy össze vagy nőve a géppel. Amikor gyenge a kapcsolat és simán tekersz, nagyobb terheléskor elengedhet (pl. erős emelkedőn), ami elég kellemetlen. Elesni csak kezdők, és csak egy helyben állva szoktak SPD-vel, de ennek a rugóerőhöz kevés köze, kellő tanulás és beidegződés után már automatikussá válik, hogy megállás előtt az egyik lábad kioldod. Eséskor amúgy felfelé is kiold (az oldalra kioldáson kívül) a nagyobb erő hatására.
A csavarodás miatti törés az én fejemben is megfordult már.
Ami pedig a gyenge rugóerőt illeti, emelkedőn nem volt probléma, és taposásnál sem, viszont már a leggyengébb rugóerőnél is nagy küzdelem árán tudom csak be- és kiakasztani a lábam. Ezért választottam egyenlőre. Ha majd bekopik mind a stopli, mind a patent mechanizmus, plusz már több rutinnal rendelkezem, akkor fogom szorosabbra venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!