Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kazettatest csere?!

Kazettatest csere?!

Figyelt kérdés
Le szeretném cserélni a fogaskoszorút ami 7 sebességes 8-9sebességesre. Lehet csak a kazettatestet cserélni,vagy komplettan kell a hátsóagyat cserélni? Ha a hátsóagyat kell cserélni,akkor honnét tudom hogy hány sebességes,ha nincs odaírva a neten?
2016. aug. 15. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:

A fogaskerekek és az agy nincs egyben, csak rá van húzva a kazettára (az a vastag bordás tartó)!

7esre a 8as tutira rámegy viszont más lánc kell, 9es esetén szerintem tutira ki kell cserélni! De nem a teljes agyat, csak a tartót!

Ehhez spéci szerszám kell ami gyártónként és egyes típusonként más, ezért ajánlom figyelmedbe a legközelebbi kerékpár üzletet!

2016. aug. 15. 10:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Tehát a bordás tartót lehet cserélní! A kerékpár boltban le akartam cseréltetni a 7-es sort 8-ra,de azt mondták hogy nem fér rá! De megcélzok egy másik boltot a tartó,illetve a sor cseréhez! Köszönöm!
2016. aug. 15. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Ok! Csak ott már kazettát mondj, ne tartót! :-D
2016. aug. 15. 19:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Kazettatest vagy rotor...ha shimano agy akkor 10es inbuszkulccsal cserelheto...de viszont az evek alatt valtozott a felfogatasalakja is vagyis egy alivio 475os rotor nem fog felmenni egy regi dx agyra...

Ha megvan a jo rotor akkor a kereket is jobbra kell majd fuznod mivel az agyperemek is eltolodnak balra...egyebkent a 8as 9es 10es rotorok merete ugyanakkora csak a 7es keskenyebb es a 11es szelesebb...

En a teli bicomon nem vacakoltam, 9es 952es xtr szett, de csak 7es rovidrotoros 732es xt agyas kerekszettem volt, ezert kivettem a legkisebb fogast a 11 est es feltettem 8at a 9bol igy lett egy 12-32es 8as sorom a 7es rotoron (szerencsere az xtr sornal 11es utan 12es jon igy nem zavaro a kicsi hianya)

2016. aug. 15. 20:16
 5/7 Wadmalac ***** válasza:

7-esről 8-asra váltásnál a rotor is cserés, nem csak a sor.

https://www.youtube.com/watch?v=mmlLgj_b8e0

2016. aug. 16. 10:06
 6/7 anonim válasza:
Aluminum csillagküllös kerékben is lehet rotort cserélni? mármint amiatt kérdezem ha kopott a racsni vagy kis rugós kapaszkodó körmök rugói elgyengültek benne és emiatt szalajt a bringa.Tudna nekem valaki linkelni ide rotor leszedő szerszámot? Csak hogy lássam egyáltalán hogyan is néz ki. annyit tudok erről az egész rotor témáról hogy kétféle rotor van ha jól tudom uniglide meg hyperglyde.
2017. febr. 28. 09:51
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Egen, csak a kereked gyártója lehet, hogy nem csinálta Shimano kompatibilisre a rotor felfogatást.

Egyáltalán kazettás agyas vagy menetes?

Fotód van esetleg?

Lehetőleg olyan, ahol belátni a legnagyobb lánckerék meg az agy közé.

2017. febr. 28. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!