Kazettatest csere?!
A fogaskerekek és az agy nincs egyben, csak rá van húzva a kazettára (az a vastag bordás tartó)!
7esre a 8as tutira rámegy viszont más lánc kell, 9es esetén szerintem tutira ki kell cserélni! De nem a teljes agyat, csak a tartót!
Ehhez spéci szerszám kell ami gyártónként és egyes típusonként más, ezért ajánlom figyelmedbe a legközelebbi kerékpár üzletet!
Kazettatest vagy rotor...ha shimano agy akkor 10es inbuszkulccsal cserelheto...de viszont az evek alatt valtozott a felfogatasalakja is vagyis egy alivio 475os rotor nem fog felmenni egy regi dx agyra...
Ha megvan a jo rotor akkor a kereket is jobbra kell majd fuznod mivel az agyperemek is eltolodnak balra...egyebkent a 8as 9es 10es rotorok merete ugyanakkora csak a 7es keskenyebb es a 11es szelesebb...
En a teli bicomon nem vacakoltam, 9es 952es xtr szett, de csak 7es rovidrotoros 732es xt agyas kerekszettem volt, ezert kivettem a legkisebb fogast a 11 est es feltettem 8at a 9bol igy lett egy 12-32es 8as sorom a 7es rotoron (szerencsere az xtr sornal 11es utan 12es jon igy nem zavaro a kicsi hianya)
7-esről 8-asra váltásnál a rotor is cserés, nem csak a sor.
Egen, csak a kereked gyártója lehet, hogy nem csinálta Shimano kompatibilisre a rotor felfogatást.
Egyáltalán kazettás agyas vagy menetes?
Fotód van esetleg?
Lehetőleg olyan, ahol belátni a legnagyobb lánckerék meg az agy közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!