Egy bicikliguminak körülbelül hány kilométer az élettartama?
Belső attól függ, hogy mennyi defektet kapsz. A külső sok ezer km-t kibír, ha megfelelően használod (pl nem farolod el).
Bicigli...
A Testbike vélemények közt van olyan Schwable Rapid Rob, ami 20 ezer km felett jár! Mavic, Schwable amiket én láttam. CST van a családban, az 12 ezernél jár, Vittoria országútink 8e felett, a Geax Saguaro-ban pedig 6e van, az össztelóson tesómnál 8 ezer felé jár egy gyári Mavic szett! Egyik se kopott annyira, hogy cserélni kelljen!
Átlag 5-6 ezret biztosra kibírnak, amik 7-8eFt/db áron mozognak és nem Kenda, Polisport vagy Galaxy van ráírva! :-D (Nyilván olyan helyen, amire tervezve van!)
Erre nem egyszerű válaszolni. A montimon például hiába van egy nagyon jó (és méregdrága) Racing Ralph, szigorúan terepgumi, ha folyamatosan betonon használnám legfeljebb egy 1500 kilométert jósolnék neki. Viszont szinte kizárólag terepen használom, ráadásul durva, köves katonai utakon, idén nagyjából egy ezrest raktam bele és még meg sem látszik.
Az országútim Lugano-val szerelve érkezett, legendásan gyenge külső (tipikusan olcsó, de legalább szar), jelenleg 2000 kilométer van benne, és már érlelődik a cserére, még max egy ezres van benne.
Amit sokan nem tudnak egyébként, hogy a gumiköpenyeknek van szavatossági ideje. Na már most te megveszel a kerékpárboltban drágán egy jónevű gumit, ami ki tudja hány éve porosodik a polcon, aztán lesel, hogy egy fél éven belül repedezik. Ezzel együtt meg temeted magadban a márkát. Érdemes azzal "csalni", hogy olyan gumit kérsz ami nincs nekik raktáron, hanem rendelni kell. Így valószínűleg friss köpenyt kapsz.
Attól függ mire használod és hogy hogyan.
Országuti 2000-3000km elég vékonyak.
Treking 5000+
Sima mtb az bir 5000 körülr
Verseny mtb 200km.
Szöval az átlag azaz 5000 de van ami nem bír annyit mert nyilván olcsó. De egy 15000ft-os gumi birjon éveket,/km-ek ezreit.
Nekem sok idő és mégtöbb km volt mire kiderü mit szeretek,mi az ideális.
Eddig még sosem találkoztam vele.
És nem szép dolog név alapján itélni,de pont az a fajta ez név mint amit a kìnai gyárt a kertben és jolcsengő nevet akar adni a motyónak.
Jó ez a kifejezés, hogy "motyó". :)
Jót nevettem így 1:30 kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!