Írnátok edzéstervet kerékpározásra kezdőnek?
Szeretnék elkezdeni kerékpározni, de a tüdőm nem igazán bírja, s még egy rövidebb távon is teljesen kifulladok. Szeretnék a szomszédos falvakba átbicajozni (3-10 km), hogyan kezdjek neki, hogy fokozatos legyen? Köszönöm előre is a segítséget!
26 L
:D
Aranyos vagy, nem mondod?
Nem a kerékpár használattal van bajom, hanem azzal, hogy nem vagyok edzett és nem szeretném kifullasztani, izomlázba hozni magam annyira, hogy utána rá se üljek két hétig.
Edzéstervnek épp nem mondanám, de én így "fejlődtem" =)
Sose volt valami jó az állóképességem, én kb. két hete kezdtem el rendszeresen biciklizni (1-2 naponta) és már így is érzem a változást. Először menj vele 5-10 percet, aztán fokozatosan többet, de mindig figyelj arra, hogy legyen erőd a hazaútra. Én az első alkalmakkor azt hittem ott ragadok, ahol vagyok =) A távot szerintem alkalmanként 500-1000 m-rel növeld. Ma is voltam és letekertem majdnem 20km-ert, ez számomra nagy teljesítmény =)
Köszönöm, hogy megosztottad a saját tapasztalatodat. Most egy kicsit mérsékelnem kellett a tekerést úgy max.2 km-re, mert a térdem kiakadt (8 km-t tekertem (többségében emelkedő, aztán egyenes, aztán gurulás - na de vissza is kell jönni valahogy, s az már nem gurulás :S), s előtte a legtöbb 6 volt (egyenes, vagy kissé emelkedő terepen).
Most szedem a porcerő fortét és izomlazítóval kenem a térdem, de nem adom fel, s tényleg fokozatosan fogok rátérni. Akkor nem kilométerben mérted a távot, hanem percben? Ez még sosem jutott eszembe.
Várom a többi hozzászólást is.
Igazán nincs mit :)
Az én biciklimen nincs km mérő vagy miegyéb, úgyhogy az elején szerintem érdemesebb időben gondolkodni :)
ma is mennék de sajna már suli :(
ha rendes edzésre mennél ott nem tökölnének ienekkel:D
hétfő pihenőnap
kedd sprint ez kb 60-70 km
szerda hosszú e oan 80 körüli de lehet több is
csüt állóképességi ez is oan 60-80
péntek levezető ez egy laza 50
szombaton megint hosszú vasárnap meg egy oan 60-80
ha elmész edzésre akkor rögtön megkell próbálnod elmenni ezeken a többi keróssal és minnél tovább kibírni velük.. és ott jössz majd csak rá, hogy ha leszakadsz akkor mien rossz egyedül hazatekerni :D ezért motiválni fog, hogy ne szakadj le róluk és gyors fejlődésbe kezdesz.
tapasztalat:D
Hú, köszönöm, de csak tátom a szám. Csak úgy repkednek a km-ek. Igazából én egyedül tekerő vagyok. Szeretek néha egyedül lenni. Megnyugtat, kikapcsol, tudok gondolkodni, észrevenni a szépet. S nem tudok ennyit tekerni. Mint említettem. De ha a nullákat lehagyom, akkor talán.
Gondolod, hogy nem kell semmi fokozatosság? Durr bele a közepébe? Nem káros ez?
Hát igazából a legelején kb. 1 hónapig nem kellett elmennünk végig velük, hanem az edző mondott egy helyet, hogy meddig próbáljunk ott maradni velük és utána vissza fordulhatunk.. utána már kikellett bírni velük:S:DxD
és az elején még nagyon nehéz volt végig menni, de hamar felfejlődtem:D
jah és amúgy nem káros:d
és edzések előtt mindig tornázz kicsit:D
és utána is nyújtsál például:D
Szia.
26 éves vagy, állítsd be az ülést jó magasra, hogy kinyújtsd a lábad mikor lenn van a pedál, kormányt engedd le és támaszkodj rá, akkor könnyebb lenyomni és kötve hiszem hogy pár kilóméteren kifogsz akadni.
Edzéstervként szerintem neked nem kell versenyszerű edzésterv mint amit írtak utóbbiakban.
De pár kilóméter meg hát, nem egy aktív edzés, de legalább rendszeres.
Fontos hosszú távon hogy ha nehezen megy akkor legalább o.uti kerékpárod legyen jóra (nem feltétlen kényelmes) beállítva.
Sztem, egy 2naponta letekersz egy 25öt egy óra alatt, akkor az egézséges lesz, és még fejlődsz is.
(Remélem nem akarsz versenyezni, nem azért hogy sértselek, de nemhiszem hogy az eseted lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!