Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ajánlanátok 8 nehézségi...

Ajánlanátok 8 nehézségi fokozatos szobakerékpárhoz edzéstervet?

Figyelt kérdés
Szeretnék hatékonyan edzeni (fogyni). Nem igazodok el a netes anyagokon! Minden segítséget előre is köszönök.
2011. febr. 7. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:

1. Pattanj fel a biciklire!

2. Tekerj egészen laza tempóban 5 percet kettes vagy hármas fokozaton!

3. Tekerj egy percet négyes vagy ötös fokozaton kényelmes tempóban!

4. Tekerj egy percet hetes vagy nyolcas fokozaton olyan erős tempóban, hogy a kijelölt egy perc végéig épphogy tartani tudd!

Ezután válts vissza a 3. pontra, majd újra a 4., és annyiszor végezd el a lassú és gyors szakaszpárt, hogy az utolsó gyors szakasznál már fáradt legyél, de ne kimerült!

5. Miután elégszer végigcsináltad a lassú-gyors szakaszpárt, egyes vagy kettes nehézségi fokozaton tekerj egészen lazán, könnyedén még öt percig!

6. Az edzést befejezted, szállj le a bicikliről!

Heti ötször eddz, az első, a harmadik és az ötödik napon úgy, ahogy fent írtam, a második és a harmadik napon pedig hasonlóan, azzal a különbséggel, hogy a lassú-gyors szakaszpárt ne elfáradásig végezd, hanem csinálj pontosan fele annyit, mint az előző napon!

Ezzel egy intervallumos edzést valósítasz meg, ami a lehető leghatékonyabb zsírégetés és kondicionálás szempontjából.

Ha van kérdésed, várom komment formájában

2011. febr. 7. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:

5p 3as fok,5p 4es fok

6p 3as fok,4p 4es fok

7p 3as fok 3p 4es fok

8p 3as fok 2p 4es fok

9p 3as fok 1p 4es fok

10p 3as fok

A 3as,4es fokozat csak viszonyítás,mert minden bicó más.

Az én spinning bringámon a 4es fokozat már elég kemény.

2011. febr. 7. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
A sebességet/nehézségi fokozatot próbáld belőni 22-26km/órára.Alá ne nagyon menj.
2011. febr. 7. 18:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg az első nagyon jónak tűnik, mindenképpen kipróbálom! Ha értem el vele eredményt, feltétlenül megírom (bár nyilván nem csak szobakerékpározok a siker érdekében). Örültem volna Dániel, ha időtartamot is írsz, mert nem akartam csak a saját fáradság érzetemre hagyatkozni. Például aerobic-on 15-20 perc után úgy érzem nem tudom tovább csinálni, mégis sikerül végigtornázni a hatvan percet az edzői motiválás hatására úgy, hogy a végén bár kifulladok, jó érzéssel hagyom abba. A fentiekből kiindulva gyakran érzem azt, hogy csupán lustaságból fáradtam el, nem pedig a teljesítményem miatt. Lehet, hogy majd megpróbálom figyelni a pulzusomat. Vagy erre egyéb ötletetek van?
2011. febr. 9. 07:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Ilyen intenzív edzésszakaszok mellé értelmetlen és felesleges időtartamot írni. Az aerobik más tészta, ott képes vagy az után is folytatni az edzést, hogy fáradtnak érzed magad, mert nem maximális intenzitás közelében végzed a mozgást. Itt viszont, a gyors szakaszoknál bizony nagyon keményen meg kell húznod azt az egy percet, nagyon közel a maximális erőkifejtésedhez! Onnan tudod, hogy fáradt vagy, ha valamelyik ilyen gyors szakasznál az egy perc vége felé hiába próbálod ugyanolyan gyorsan tekerni, mint addig, egyszerűen a fáradtságtól képtelen rá a lábad. Ekkor kell abbahagyni és rátérni az öt perces levezető szakaszra.

Fáradásig csakis a páratlan napokon szabad vinni a mozgást, páros napokon az előző napi lassú-gyors körök számának felét kell csinálni!

Ha van még kérdésed, várom!

2011. febr. 9. 09:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Fontos megjegyeznem, hogy szerintem teljesen felesleges pulzust mérni. A zsírégető tartomány pulzusszáma és egyebek badarság, már csak ezért sem kell, és amíg nem szédülsz és nem dobog a torkodban a szíved, majd szétrepesztve a nyakad, nem kell aggódnod, hogy túl nagy az intenzitás.
2011. febr. 9. 09:15
 7/7 anonim válasza:
Na, mi a helyzet?
2015. jan. 14. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!