Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Első teleszkóp lezárása...

Első teleszkóp lezárása milyen esetekben indokolt egy MTB-nál?

Figyelt kérdés
2016. júl. 5. 20:29
 1/4 tothp ***** válasza:

gyakorlatilag mindíg, ha nem akarsz fölösleges energiát fektetni egy fölösleges munkába. Történetesen a teleszkóp állandó összenyomogatásába. Tehát: hegymenetben biztos. Döngölt, jól tekerhető dózeron, murván ajánlott.

Patanyomos gidres-gödrös szakaszokon, tempós haladáskor nem árt ha a a teleszkóp dolgozik.

2016. júl. 5. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt a baromságot, hogy mindig indokolt lock-olni. Szerinted akkor miért van egy autónak lengéscsillapítója?

Kerékpárnál is ugyanaz az értelme, növeli a stabilitást, és kiegyenlíti az utat, nem rázza szét a testedet annyira a kerékpár. Rég nem azok az idők járnak, hogy a tekerési energia nagyja elvész a felfüggesztésben (kivéve a teszkó gazdaságos kerékpárokat).

És ez az elnyelés is inkább csak a vacak hátsó rugóknál volt, megnézném, hogy tekeréskor hogyan hintázik a bringa eleje ütemesen, mikor az első kerék alig kap terhelést a tekerésből. Persze lehet, hogy az egész szakma hülyékből áll, és fölöslegesen erőltetik az összes MTB szakágban a mozgó felfüggesztést...

2016. júl. 6. 17:15
 3/4 tothp ***** válasza:
ne hőbörögj. Ez a személyes véleményem a személyes tapasztalatok alapján. Nem versenyző vagyok, inkább túrázó. jártam már sokféle terepen. tisztában vagyok vele, hol lett volna jó egy teleszkóp alattam, és hogy hol, miként boldogultam anélkül.
2016. júl. 6. 17:43
 4/4 Samsunga5 válasza:
Akkor indokolt ha hegyre fel mész vagy egyenes aszfalton
2016. júl. 28. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!