Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SPD cipő stoplijának csavarfej...

SPD cipő stoplijának csavarfejébe beszorult egy kavics, hogyan szedjem ki?

Figyelt kérdés
Még tavaly történt, nem figyeltem és úgy raktam el télire, most pedig nem tudom sehogy kiszedni. Van ötlet? Át kéne raknom egy másik cipőre.

2016. máj. 27. 08:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Áldozz fel egy tűt a célra.
2016. máj. 27. 11:07
 2/3 Wadmalac ***** válasza:

Én is jártam így, méghozzá a kavicsot szerintem minimum egy havi munkával jó mélyen belegyalogoltam az imbuszkulcs nyílásba.

Végül egy flexszel kihegyezett tűreszelő-nyéllel sikerült kipattintanom. Persze ehhez kell, hogy legyen a kavics mellett legalább egy kis rés, ahol be tudsz nyúlni.

Ha nincs, hát, az gáz. Ráfúrni nem tudsz a kavicstól, kívülről ráfogni nem tudsz, mert süllyesztett...

Ha ez van és kezembe volna, talán némi fejvakarással ki tudnék mekgájverkedni valamit.

2016. máj. 27. 13:43
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi srácok!

Végülis a cipőt kb lemostam, majd a talprészt beáztattam egy-két órára, utána egy kis fejű csavarhúzóval addig izélgettem, amíg a kavics egyik sarkát le tudtam annyira amortizálni, hogy be tudjak nyúlni. Érdekes, hogy végül nem is kipattintani tudtam, hanem valahogy széttörni, szétmorzsolni. Lehet, hogy nem is kavics volt, de legalább annyira kemény és rendesen karcolta, csiszolta a fém, a színe is fehér volt. Talán valamilyen zúzottkő darab.

Mindegy is, lényeg, hogy kint van.

2016. máj. 27. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!