Kompatibilis lenne? (Többi lent)
Ez lesz az első ilyen cipőm szóval eléggé bizonytalan vagyok benne.
[link] a cipő ez lenne és hozzá pedig ez a pedál:
Országútihoz lenne.
A válaszokat előre is köszönöm (▰˘◡˘▰)
Röviden: Igen, kompatibilis.
Hosszabban: Egyszerű leellenőrizni. A stoplit a pedálhoz adják(ha nem, kezdj el gyanakodni)ezt rögzíted a cipőre és oda van írva, hogy "stopli rögzítése: 3 csavaros". A cipőn pedig van három lyuk alul (ez az ún. SPD-SL kialakítás). Amúgy szimplán a pedál kinézetéről is meg lehet mondani.
Amúgy ez a cipő még a 2 lyukas kialakítással (SPD) is kompatibilis.
8-9 éve használok Northwave cipőt, nagyon elégedett vagyok.
Én viszont, annak ellenére, hogy országútizom, előnyben részesítem a rendes járótalpas (elvileg inkább MTB) cipőt, a kétcsavaros, SPD-jellegű patentos pedállal.
A profi versenyzés területén kívül semmi értelmét nem látom a nagypatentos tipegős lapostalpú cipőknek, lehetetlen vele járni, kényelmetlen, ha leszállsz a nyeregből és jejárod a patentot.
Még hobbiversenyzésre is, de túrázásra főleg praktikusabb a járótalpas cipő, besülyesztett patenttel és kétoldalas SPD-jellegű pedállal.
Én Time Attak Alium pedált használok, biztosan nehezebb egy egyoldalas oúti pedálnál, de ezzel el is fogytak az érvek ellene.
Ezzel azért vitába szállnék. a LOOK rendszer lényegesen merevebb alátámasztást ad. Ez még nálam is fontos, pedig eléggé messze vagyok az élsporttól.
Mindenkinek ajánlom, aki nem feltétlenül van rákényszerülve a tipegésre. Szóval biciklizik, és nem sétálgat.
"a LOOK rendszer lényegesen merevebb alátámasztást ad"
Minél?
Mert spec a time pedálomban úgy áll a cipő, mint betonban a betonvas. Belépni is könnyebb, gyorsabb, kilépni is.
Az alsó kategóriás SPD pedálokról, cipőkról nem tudok nyilatkozni, igaz, egyszer próbáltam egy PD-M525 vagy milyen Shimano pedált, az kutyarossz volt, kotyogott-lötyögött benne a cipő, de ebből ne általánosítsunk.
Hallottam már olyan ellenérvet az SPD-re, hogy erős húzással ki lehet tépni és akkor nagy borulás lesz. Hát, egy xarabb SPD-nél el tudom képzelni. De láttam már versenyen mellettem ember felhemperedni, amikor kirúgta a saját kezéből a kormányt, amint eltört az a nagyon stabil műanyag Look patentje.
Láttam már cipőtalpből kiszakadt Look csavart is, patenton átszakadt csavart is.
Aki meg a time pedálomból ki tudja tépni a cipőt tekerés közben láberőből, annak jövök egy rekesz sörrel. :)
Nekem ez a cipő van, csak piros helyett kékben:
És ez a pedál:
A cipőt 8-9 éve gyűröm, a pedált egy Look gyártmányú SPD-jellegűről váltottam erre kb. 6 éve.
Tökéletes páros.
Egyébként már az új SPD-jellegű Look pedálok is ezt a két köracélos befogást használják, mint a Time, sokkal jobb, mint a Shimano SPD-rendszere, ajánlom mindenkinek.
én két rendszert használok LOOK és SPD. csak ezeket tudom összehasonlítani. ezek alapján bicilizni jobb a Look. Ha járni is kell: spd
Volt már, hogy túlvállaltam magam és a 20%os emelkedőket egy idő után már nem bírtam kitekerni. egy hosszú hétvége= egy pár stopli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!