Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kompatibilis lenne? (Többi lent)

Kompatibilis lenne? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Ez lesz az első ilyen cipőm szóval eléggé bizonytalan vagyok benne.

[link] a cipő ez lenne és hozzá pedig ez a pedál:

[link]

Országútihoz lenne.

A válaszokat előre is köszönöm (▰˘◡˘▰)

2015. dec. 13. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Röviden: Igen, kompatibilis.

Hosszabban: Egyszerű leellenőrizni. A stoplit a pedálhoz adják(ha nem, kezdj el gyanakodni)ezt rögzíted a cipőre és oda van írva, hogy "stopli rögzítése: 3 csavaros". A cipőn pedig van három lyuk alul (ez az ún. SPD-SL kialakítás). Amúgy szimplán a pedál kinézetéről is meg lehet mondani.

Amúgy ez a cipő még a 2 lyukas kialakítással (SPD) is kompatibilis.

2015. dec. 13. 19:15
 2/8 Wadmalac ***** válasza:

8-9 éve használok Northwave cipőt, nagyon elégedett vagyok.

Én viszont, annak ellenére, hogy országútizom, előnyben részesítem a rendes járótalpas (elvileg inkább MTB) cipőt, a kétcsavaros, SPD-jellegű patentos pedállal.

A profi versenyzés területén kívül semmi értelmét nem látom a nagypatentos tipegős lapostalpú cipőknek, lehetetlen vele járni, kényelmetlen, ha leszállsz a nyeregből és jejárod a patentot.

Még hobbiversenyzésre is, de túrázásra főleg praktikusabb a járótalpas cipő, besülyesztett patenttel és kétoldalas SPD-jellegű pedállal.

Én Time Attak Alium pedált használok, biztosan nehezebb egy egyoldalas oúti pedálnál, de ezzel el is fogytak az érvek ellene.

2015. dec. 14. 13:44
 3/8 tothp ***** válasza:

Ezzel azért vitába szállnék. a LOOK rendszer lényegesen merevebb alátámasztást ad. Ez még nálam is fontos, pedig eléggé messze vagyok az élsporttól.

Mindenkinek ajánlom, aki nem feltétlenül van rákényszerülve a tipegésre. Szóval biciklizik, és nem sétálgat.

2015. dec. 15. 11:45
 4/8 Wadmalac ***** válasza:

"a LOOK rendszer lényegesen merevebb alátámasztást ad"

Minél?

Mert spec a time pedálomban úgy áll a cipő, mint betonban a betonvas. Belépni is könnyebb, gyorsabb, kilépni is.

Az alsó kategóriás SPD pedálokról, cipőkról nem tudok nyilatkozni, igaz, egyszer próbáltam egy PD-M525 vagy milyen Shimano pedált, az kutyarossz volt, kotyogott-lötyögött benne a cipő, de ebből ne általánosítsunk.

2015. dec. 15. 13:35
 5/8 Wadmalac ***** válasza:

Hallottam már olyan ellenérvet az SPD-re, hogy erős húzással ki lehet tépni és akkor nagy borulás lesz. Hát, egy xarabb SPD-nél el tudom képzelni. De láttam már versenyen mellettem ember felhemperedni, amikor kirúgta a saját kezéből a kormányt, amint eltört az a nagyon stabil műanyag Look patentje.

Láttam már cipőtalpből kiszakadt Look csavart is, patenton átszakadt csavart is.

Aki meg a time pedálomból ki tudja tépni a cipőt tekerés közben láberőből, annak jövök egy rekesz sörrel. :)

2015. dec. 15. 13:50
 6/8 Wadmalac ***** válasza:

Nekem ez a cipő van, csak piros helyett kékben:

[link]

És ez a pedál:

[link]

A cipőt 8-9 éve gyűröm, a pedált egy Look gyártmányú SPD-jellegűről váltottam erre kb. 6 éve.

Tökéletes páros.

Egyébként már az új SPD-jellegű Look pedálok is ezt a két köracélos befogást használják, mint a Time, sokkal jobb, mint a Shimano SPD-rendszere, ajánlom mindenkinek.

2015. dec. 15. 14:00
 7/8 tothp ***** válasza:

én két rendszert használok LOOK és SPD. csak ezeket tudom összehasonlítani. ezek alapján bicilizni jobb a Look. Ha járni is kell: spd

Volt már, hogy túlvállaltam magam és a 20%os emelkedőket egy idő után már nem bírtam kitekerni. egy hosszú hétvége= egy pár stopli

2015. dec. 15. 22:18
 8/8 anonim ***** válasza:
a pedálhoz jár dokkoló amit a cipőbe kell csavarozni. úgyhogy működőképes egységet fogsz kapni.
2016. jan. 13. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!