Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy nap alatt lehet teljesíten...

Egy nap alatt lehet teljesíteni a Balaton-körüli biciklitúrát?

Figyelt kérdés

2016. máj. 16. 10:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja és Júniusban mennék, 15-e környékén.
2016. máj. 19. 18:40
 12/16 anonim válasza:
Csak nehogy délelőtt körbeérj. :D
2016. máj. 19. 19:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Én nem bírnám ki ennyire elnyújtva, egyszerűen túl sok idő az egész összesen, egy idő után belefárad az ember, nem a fizikai terhelésbe, hanem a monotonitásba. A pihenők meg szerintem messze nem számítanak annyit a fizikai kifáradás tekintetében, sőt, ha ilyen fél órára megáll az ember, kifejezetten rosszul tud esni elölről kezdeni :) A biciklizés amúgy is másképp fárasztó, az ízületeket nem igazán terheli, nagy erőket se nagyon fejt ki az ember, tehát megfelelő energiautánpótlás mellett (gyakori, nem nagy mennyiségű, nem megterhelő, jól felszívódó kaja és sok folyadék, nyáron pláne) igazából átlagos képességekkel simán meg lehet tenni ekkora utat szerintem. Inkább fejben dől el a dolog. Ezért jó nem egyedül menni, akkor másra figyel az ember. Meg azon is múlik, hogy egyáltalán nyeregben bír-e maradni ennyi ideig valaki, mert ha már ötven kilométer után úgy érzi, hogy szétmegy a segge, akkor nagyon keserves lesz. Talán ebben igényel leginkább felkészültséget a dolog. Meg olyan biciklit, ami jól passzol az emberhez.
2016. máj. 19. 19:52
 14/16 A kérdező kommentje:

Most kicsit pejoratív leszek, de a nyári balatoni társaság akikkel nap mint nap biciklizek még azt is nehezen teszik meg, hogy Zamárdiból Siófokra eltekerjenek. Fizikailag bírnák a körbetekerést, de mentálisan már a körbetekerés ötletét is elhessegetik.

Én meg kitűztem egy célnak, hogy egy nap alatt szeretném körbeérni a tavat és talán jobb is így egyedül. (Nem függök a másiktól, ha ő agyilag Csütörtököt mondd a túra felénél, akkor hazaindul vonattal...)

Elsősorban a saját határaimat feszegetném és élményeket gyűjtenék az út során. Meg a a mostani tanév után rám is férne egy ilyen jellegű "kikapcsolódás".

Cukros ital elég lenne, vagy ionizált folyadékot is vigyek?

Az étkezésről mit érdemes tudni a túra előtt, közben és utána?

2016. máj. 19. 21:05
 15/16 anonim válasza:
Én izotóniás italt ittam végig, pár müzliszeletet ettem és Badacsonyban álltam meg pihenni egy hambira. Lehetőleg ch-ban dús kaját egyél.
2016. máj. 19. 21:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, van is egy ilyen esemény, ami nem a sportteljesítményről szól, hanem inkább a szórakozásról. Spirit of Balaton a neve, 24 óra alatt kell körbemenni, van egy füzet, amibe állomásonként pecsételnek, onnan indulsz, ahonnan akarsz. Szerintem azoknak a legjobb választás ez a program, akik "nem mernek" belevágni az egynapos körbe, a haverjaidat is rábeszélheted...

(Továbbá javasolnám böngészésre az Idegen szavak és kifejezések szótárát, elsősorban a malapropizmus bejegyzést.)

2016. máj. 20. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!