Egy nap alatt lehet teljesíteni a Balaton-körüli biciklitúrát?
Ha gyakorlott vagy, akkor simán. Én csak egy éve bringázok, az eddigi maxom 128 km, az egy délután-este alatt megvolt...
Ha kezdő vagy, nem ajánlom egyszerre!
Attól függ mennyire vagy edzett és milyen a bringád (nyilván az országúti előnyösebb). Én tavaly körbetekertem 1 nap alatt ,6 és fél óra alatt sikerült , ha a pihenőket nem számítom bele :)
Szóval simán lehet , de ha többet akarsz látni a tájból vagy kíváncsi vagy a látnivalókra , akkor érdemes lehet több naposat szervezni.
#4-5 vagyok, mi 13 óra alatt tekertük le, amiben 3 óra állás volt, én egy kicsit kevesebbet álltam volna, ha rajtam múlik, max fele ennyit. Eleve nem jó hosszú időre megállni, kiesik az ember a ritmusból. Meg azért sem érdemes elhúzni az egészet, mert akkor már nagyon megunja az ember :) Nekem ez egy fél órával a cél előtt jött, akkor otthagytam a többieket és 25-tel betekertem, mert már csak arra tudtam gondolni, hogy legyen már vége :) Addig viszont tökre élveztem, nem is fájt semmim, ami engem is meglepett :)
Egyébként vagy 5-6 órát esett az eső szombaton, az annyira nem hiányzott, ebből vagy 2 órát egész komolyan nyomta, az pláne :) De tényleg igaz, hogy mindent meg lehet szokni, egy idő után már nemigen érdekelt.
Éjfél körül indulnék Siófokról, Nyugat felé. Úgy tervezem, hogy a napfelkelte a ny-i parton fog elérni és Tihanynál a partot követve haladok tovább.
Siófok-Szántód szakaszt 40 perc alatt teljesítettem múlt nyáron. Tehát 210 km-t elméletileg 10 óra folyamatos tekeréssel, 21 km/h-al haladva tudnám teljesíteni.
De ez ügyben szkeptikus vagyok és több kisebb pihenőt is tartanék, akár tlepülésenként is (kb 10 perc/település).
Este 20 órára tervezem a hazaérkezést, így a balatonvilágosi Magasparton még szebb lesz a naplemente. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!