Kisgyereknek első biciklinél a hátsó fék kontrás legyen vagy kézi? Melyik a jobb?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 16. 19:30
1/11 anonim válasza:
nekem kontrás volt, nagyon szerettem, mert hosszú csíkot lehetett húzni az ovi betonjára :) a kézit viszont nagyon nem tudtam behúzni, szóval érdemes azt kipróbálni, hogy az megy-e neki.
2/11 anonim válasza:
Kiskoromban én is csak kontráztam, méteres csíkokat, az elsőt alig használtam mert nehét volt behúzni. :D
3/11 anonim válasza:
Legyen rajta mind a kettő, az a tipikus, hogy az első fék kézi, a hátsó kontra. Lehet, hogy olyan első fék is létezik, amit egy gyerekkéz erejével is be lehet húzni, de én még életemben nem láttam. Sőt, akár úgy is lehet, hogy első-hátsó kézi fék és kontra is, mivel ezek nem ütik egymást.
4/11 A kérdező kommentje:
ezen a biciklin gondolkodom, de ezen csak kézi fék van
2016. ápr. 17. 08:05
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. ápr. 17. 08:05
6/11 anonim válasza:
Nekem olyan 5-6 éves koromban első kézi hátsó kontra. Elsőt betudtam húzni (egyszer fejre is estem) hátsó az meg természetes volt :D
7/11 Alex Fly válasza:
Kontra. Egy kisgyerek keze nem olyan erős, hogy a kézifékkel biztonságosan meg tudjon állni. A másik ok, hogy így a pedál csak egy irányban tekerhető -tapasztalat, hogy egy gyerek a legnagyobb lelki nyugalommal pedálozik visszafelé, mert arra könnyebb...
8/11 Wadmalac válasza:
Próbálom felfogni ezt a féket a linkelt bringán. Hátul dobfék?
Nem látom át elsőre a fékkarok működését sem.
Ezt szívesen körbeszagolgatnám élőben, így elsőre nem nyom agyon a bizalom a konstrukció iránt.
9/11 Alex Fly válasza:
Nem dobfék. Szalagos. A decathlonos kerékpároknál elterjedt konstrukció. A fékkar meg működésében leginkább a SRAM two-axisra hasonlít...
10/11 Wadmalac válasza:
Ahha, ezt a SRAM félét nem is ismertem, így tisztább, köszönöm.
Nem lehet valami hű de elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!