Tekerés közben elzsibbad a lábam. Mit tegyek?
Kb. 10 km után elkezd zsibbadni a lábam ujja, majd kicsivel később az egész lábfejem. Hiába pihentetem (nem tekerek) nem múlik el. Ha leszállok és állok/járok akkor fél-egy perc után elmúlik. Nyilván a vérkeringéssel van kapcsolatban, de nem tudom,h mi okozhatja. A cipőm már lecseréltem kétpontos tépőzáras, puha komfort cipőre de nem segített.
Valakinek van ötlete?
Gyanítom, hogy a cipőd nem merev talpú bringáscipő, valamint megkockáztatom, hogy talpközéppel pedálozol, méghozzá valami hagyományos lemez pedálon:
Az sem kizárt, hogy kicsit szűk a cipőd.
Vagy, és ez sem kizárt, xar a nyerged és combtőnél szorít el ereket.
Ahogy előző irta:
1- ülésbeállítás
2- nem megfelelő lábtartás
3- túl szorosra húzott cipő
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Nem cáfolatként reagálok, hanem mert továbbra is keresem a választ...
- A cipőm valóban nem merevtalpú bringás cipő, (bár évek óta szemezek egy SPD-s csukával, de mindig legalább annyi szól ellene mint mellette,h mindig lebeszéltem magam róla) viszont világ életemben puha talpú sportcipőben tekertem és korábban csak kb. 50 km után kezdett zsibbadni a lábam. (kizárás miatt megoróbálkozom másik cipővel)
- Rendesen talppárnával és párhuzamos lábbal tekerek, bár igaz,h a gyári műanyag pedállal de a korábbi bringákon is ilyen volt és ott nem zsibbadtam... (ezt kizárhatjuk)
- Én is gondoltam rá,h szűk a cipő ezért cseréltem le a fűzőst, tépőzárasra és a tépőzárak teljesen lazán vannak hagyva szóval ezt is kizárhatjuk.
- A nyeregre nagyon finnyás vagyok, 7 éve ugyanazt használom már a 3. bringámon (most veszek újat, ennyit bírt...) Szerintem ez sem lehet indok, mivel a korábban ugyanennél a nyeregnél nem tapasztaltam ilyet.
- ülésbeállítás + lábtartás... hmmm... elég magas vagyok (186) azt hiszem,h 52 cm-es trekking vázat használok, a nyeregcső kb. 20 cm-re van felhúzva, tekerésnél majdnem egyenesre tudom nyújtani a lábam de kis hajlat még marad (ahogy a nagy könyvben meg van írva) ha leteszem a lábam, mindkét oldalon lábujjhegyem ér le. Esetleg megpróbálom kicsit alacsonyabbra engedni, hátha...
- túl szoros cipő - laza, ahogy fent is írtam.
Ha valakinek van még ötlete, (legyen az, akár a leg profánabb apróság is -az ördög az apró részletekben van-) azt nagyon szívesen fogadom. Szeretnék már a végére járni mert nagyon bosszantó. Már gondolni sem merek rá,h 50-80-100 km-t tekerjek le egy hosszban -mint korábban- mikor minden 10km után meg kell állni pihenni :-(
4-esnek is simán lehet igaza.
Még eszembe jutott, hogy az is okozhatja, ha a megszokottól eltérően nagyobb áttételben, alacsonyabb pedálfordulaton tekersz.
Ja és esetleges visszaesett edzettség is, ha emiatt a vérkeringésed még nem százas. És persze ok lehet a dohányzás is.
Jó sok év telt el mióta ezt a kérdést feltettem…
Meglett a probléma forrása, egy kezdődő gerinc sérv ami az L4 L5 csigolyák között türemkedett ki és nyomta az idegeket.
Sajnos nekem akkor derült már ki mikor rosszul emeltem és meg lett a baj…
Aki ilyet tapasztal, ne halogassa hanem irány az orvos!
Nekem is zsibbad, de bármilyen mozgásra képes. Fekve érzem a legjobban, alvásban zavar. 8 éve ilyen, hiába voltam 2szer is mri-n nem mondták meg mi a baj. Így már izomzatom teljesen leépult mert nem merek tornázni.
Melyik orvosnál voltál? Mit javasoltak, torna vagy ilyesmi? Azóta meggyógyult?
8-as
Medicover magán rendelésen derítették ki anno.
Viszont érdemes elmenni egy jó nevű Manuálterapeutához, mert a gerinc és a nagy farizom között húzódó mélyizom probléma is okoz hasonló tüneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!