A sok kerékpározástól impotens leszek?
17 éves vagyok és 1 éve országúti biciklizem.
Tavaly nyáron napi szinten tekertem 70 km ert.
Nincs prosztatakímélő ülésem és egy régi bicikliről leszedett ülést használok ami EDDIG tökéletes volt.
Mostanáig... Mert utánaolvastam hogy mit okozhat.. A sok biciklizés.
Van egy rövid és egy hosszúnadrágom.
Mind2 szivacsos és eddig soha nem éreztem hogy nyomná az ágyékomat a nyereg.
Nem zsibbadt még el biciklizés közben semmim sem és fájdalmam sem volt azon a környéken.
De attól hogy nem érzem a jeleket még okozhat impotenciát?
Mert akkor nem is nagyon fogok állítgatni az ülésen meg a magasságon hanem inkább az egész biciklizést abbahagyom.
Ja és mindig szivacsos nadrágot hordok
Most azt akarom csinálni hogy a hosszú biciklis nadrágomból alsótgatyát csinálok és arra veszem a rövid szivacsosat így dupla szivacson ülök.
Hidegebb időbem meg a másik hosszúnadrágot veszem fel.
Ha az ülésem szivacsos, és dupla szivacsos nadrágon ülök az megvédhet?
Szia!
Nem jól gondolkozol. Nem a sok szivacs fog megvédeni. Tedd most a feneked alá a kezed, ahogy ülsz. Ki tudsz tapogatni két kemény csontot, ezek az ülőgumóid.
Ha kemény a nyerged, de az ülőgumók alatt kellően párnázott, akkor a súlyod ezekre esik. Ez az egészséges eset.
Ha túl puha a nyerged, vagy dupla szivacsos nadrágot veszel fel, akkor belesüppedsz a vastag szivacsrétegbe, és a súlyod az ülőgumók közötti, erekkel átszőtt puha részre fog esni. Ez baj.
Szerintem, ha nem érzel semmiféle zsibbadást ilyen hosszú távokon sem, akkor nincs baj. Ilyen távon érezned kéne.
Másrészt ha nem sportolsz, esetleg elhízol, annak is vannak kockázatai. Szóval, ha a biciklizéssel 0.1% a kockázat, sport nélkül meg 0.5%, akkor mégiscsak érdemes biciklizni. Persze lehet, hogy van olyan sport, ahol 0.01%, de akkor azt meg kell keresni, nem pedig abbahagyni a bringázást a félelmed miatt és kész. Ilyen szempontból is utána kéne nézni a kockázatoknak.
Hú na így világos hogy miért nem jó a sok párna.
Köszi hogy elmagyaráztad. :)
Nem értek ehez. :(
De egyébként sosem figyeltem hogy zsibbadna-e vagy nem.
De gondolom azt figyelem nélkül is éreznem kellett volna.
Esetleg egy nagyon kicsit más érzés miután leülök itthon.
Hu... Legközelebb megfigyelem hogy nyomja-e és hogy lesz-e valami más érzésem.
(rosszul tudok fogalmazni... :( Sajnálom.)
"rosszul tudok fogalmazni..."
Ne bánkódj, majd belejössz :-) Ilyesmiről amúgy is nehéz beszélni, mert ugye nem nagyon szoktunk. Ha nem vagy orvos, akkor nem is tudod megmondani, hogy éppen az ilyen vagy olyan nevű porcikád fáj.
Amúgy ez akkora probléma, hogy a tudományban is fontos része a nagy áttöréseknek, hogy sikerül egy jól használható fogalmi rendszert alkotni.
Nekem egy Time karbon nyergem van, nulla párnázás, kőkemény műanyag. Mégis kényelmes (persze a betétes nadrággal).
Jó tervezés, megfelelő helyeken fekszik fel, ennyi.
Na mentem biciklizni ma.
Direkt figyeltem hogy mire nehezedik a súly és hol ülök.
Ugye a nyergek úgy néznek ki általában mint egy nyújtott szív alak.
Az egyik válaszó írt még korábban az "ülőgumokról".
Figyeltem hogy én úgy ülök hogy a nyergen a "szív" alak 2 "szárnyán" (nem vagyok beszívva:D) van a terhelés.
Az ágyékom meg szinte csak kicsit nyomódik a nyereghez.
Pont úgy ülök hogy az kényes pont szinte lebeg és ezzel a kijelentéssel vissza is vonom azt amikor azt írtam hogy a nyereg orránn ülök.
Lehet kicsit még előre kell majd hoznom az ülés mert nem teljesen a "szív" 2 "szárnyán" ülök hanem kicsit lelóg a fenekem róla és csak félig ülök ott. (előrefele)
Ahoz hogy nyomja a kényes részt ahoz nekem kellett odanyomnom hogy érezzem milyen érzést kell figyelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!