Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A kerékpározástól az ember...

Saruon12 kérdése:

A kerékpározástól az ember erősödik?

Figyelt kérdés
Úgy kérdeztem hogy izmosodik is?
2014. jún. 2. 18:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Minimálisan a lábad, de ne várj sokat. Mindenre kellene edzeni, és lábra is jobb lenne a súlyzós edzés vagy keményebb saját testsúlyos edzés.
2014. jún. 2. 18:04
 2/13 anonim ***** válasza:

attól függ milyen kerékpár neked a kerékpározás...pl a páyabringások irgalmatlan nagy erőket fejtenek ki, és igen köztük vannak igennyire izmos példányok:

[link]

de attól, hogy egy biciklivel túrázgatsz, vagy eltekersz ide oda amoda, attól csak az állóképességed fog javulni izmosodást nagyon ne várj. hegymenetben esetleg.

2014. jún. 2. 19:22
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Ez nagyon nem így van. Persze, hogy izmosodik...Nem biztos, hogy az izomtömeged is nagy lesz, azonban erősödnek a lábizmaid...Méghogy nem izmosodik. Amúgy az ilyen nagy tesztoszterontitán gyúrós csupaizom alakok nem tudnak tekerni, kb. úgy előzöm meg őket, mint M3-as BMW a parasztkergetőt toló öreg nénikét. Nem igazán tudnak hozzászólni a dologhoz. Igen nagyon is erősödik. A kitartás pedig jóval fontosabb, mint az izom mérete. Nézz már meg egy profi kerékpárost! Olyan inas lába van, egy deka felesleg sincs rajta. Megjegyzem, ponthogy nem a hegytől nő az izom...Az országútisoknál azoknak van nagyobb izomtömegük, akik az ún. sprinterek. A hegymenők inkább vékonyabb inasabb alakok, de semmi perc alatt úgy otthagyják a mezőnyt, hogy azok csak nézni tudnak...
2014. jún. 2. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
A pályabringások nagy súlyos guggolóedzést is végeznek, attól lett ilyen lába a linkelt embernek. A sprintereknél kell a nagyobb izomtömeg.
2014. jún. 2. 19:50
 5/13 anonim ***** válasza:
3-asnak totál igaza van.
2014. jún. 2. 20:34
 6/13 anonim ***** válasza:

persze, tudom, hogy súlyzós edzést is végeznek, csak pédának linkeltem az uriembert, sőt abban is biztos vagyok, hogy annak a combizomnak a hátterében vannak olyan anyagok, amik néhány év múlva már tiltólistásak lesznek.., de addigra lesz helyettük más...

3. láttam már outist tudom milyenek, arra céloztam a hegymenettel, hogy rövid hegymenetekkel talán fejt ki olyan súlyú erőt, ami megfelelő étrend mellett okozhat izmosodást... nem, nem a tdf es srácokra gondoltam, akik 10-20-30kmt is bírnak emelkedőnek tekerni... hanem amikor olyan emelkedőnek mész, hogy áll alattad a kerékpár és a teljes tested megfeszített erejével tudsz méterről méterre haladni.

2014. jún. 2. 20:41
 7/13 anonim ***** válasza:

Sperseus:

Az, hogy mennyire leszel a hegytől izmos nagyban múlik azon is, hogy hogyan tekersz. Nem mindegy, hogy ülve nyomod fel, vagy kiállva.

Nem akarom az mondani, hogy nincs igazad, főleg azért mert minden ember teste egyedi. Van akinél egyből izom lesz belőle, van akinek nem. Nekem például elég izmos a lábam, de egy idő után már nem izmosodik, csak az izom lesz erős. Ráadásul, ha az ember kis áttétekkel teker (na erről vita van mindig, hogy mi is a kis áttét...amire én célzok, elöl nagy tárcsa, hátul kicsi) jobban erősíti a lábizmokat, viszont így nagyon erőlködve teker az ember. A nagyobb áttét pedig segít a lábnak abban, hogy pörgősen tekerjen. Jómagam egyenes útszakaszon a pörgős tekerést szeretem, és ha már tudom, hogy jó erőben vagyok átteszem nagy tárcsára és így tudom nyomni akár 44-45 km/h-ig, úgy hogy ez átlagsebesség lesz, magyarán tudom tartani a sebességet, nem fogy el az erő. Ez sokkal fontosabb annál, hogy fel tudjak gyorsulni mondjuk egyszer 50 km/h-ra. Azzal azonban vigyázni kell, hogy az ember ne ész nélkül használja a nagytárcsát! Mivel ahhoz fel kell előtte gyorsulni, ráadásul előtte nem árt ha bemelegszenek az izmok... Na ebbe annyira nem akarok belemenni, csak ha tényleg nagyon érdekel a téma...

2014. jún. 2. 21:41
 8/13 anonim ***** válasza:

az én szókincsemben a hegymenet olyan emelkedőt jelent, ahol ha ülsz a nyeregben, akkor eldőlsz 1helyben mint egy zsák, haladni, csak úgy tudsz, hogy kiállsz a nyeregből szorítod a kormányt és az egyik lábaddal tolod a pedált teljes erődből, a másikkal húzod teljes erődből, és a kezeiddel is rásegítesz, tehát dolgozik minden egyes porcikád, hogy haladj méterről méterre. elül szégyenszemre nem tudom mekkora a középső fogasom de szerintem 42 környékén lehet, hátul 18 asnál nagyobbra nem vagyok hajlandó váltani.

Az olyan emelkedő, ahol ülve tudsz tekerni, az én szótáramban semmiképen nem lehet hegymenet.

2014. jún. 2. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
:D Hát erre igazán nem tudok semmit sem mondani. Nem szeretnék veled erről vitatkozni, bringázz úgy ahogy neked jólesik! :D
2014. jún. 3. 08:05
 10/13 Wadmalac ***** válasza:

Izmosít. Izomtömegre viszont ez csak azon fog meglátszani, aki előtte csak egeret tologatott. Izomerőt, erőnlétet, szív és tüdő kapacitást jelentősen növeli.

Viszont sokan megfeledkeznek róla, hogy nagyon merevít is. Igencsak kellenek mellé az izomlazító, nyújtó gyakorlatok.

Régen birkóztam, az erőnléti, súlyzós edzések mellett is jól megmaradt a rugalamsság, gond nélkül spárgáztam.

Aztán elkezdtem országútizni, nyújtó gyakorlatok nélkül és a spárga derékszögnél már kínszenvedés lett.

Mindenképpen kellenek a bringa mellé a nyújtó gyakorlatok.

2014. jún. 3. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!