A kerékpározástól az ember erősödik?
#11:
Tekerj le bitumenen 5-10 km folyamatos 10-12%-os emelkedőt. Országúton az igenis hegymenet. Teljesen más terhelés, mint egy sík sprint, más testhelyzetet, áttételt, pedálfordulatot stb igényel. Ezért van saját neve.
Persze ez mást jelent, mint mondjuk HC-ben.
De azt hiszem, az sem lep meg senkit, hogy az ugrás szó erősen mást jelent egy ejtőernyősnek meg egy triálbringásnak.
Már hogy a fenébe ne lenne hegymenet. Én is tekertem már hegyre fel. Nem mondom persze terepen sokkal meredekebb emelkedők vannak, de ha meggondolod akkor a mountainbike-ok áttételei is sokkal nagyobbak, mint egy országúti kerékpáré. Egyébként az a fajta hegymenet, amit Sperseus is írt az se az embernek, se a kerékpárnak nem tesz jót, de ebbe ne menjünk bele.
Hazánkban is vannak 12-15%-os aszfaltozott emelkedők, én pedig külföldön tekertem 17-20%-os emelkedőn is 15 km hosszú volt. Ne magyarázza itt nekem, hogy mi a hegymenet meg mi nem. Első kategóriás hegy a Vuelta Espana több alkalommal is érintette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!