Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Leugrik a lánc. Miért?

Leugrik a lánc. Miért?

Figyelt kérdés

Tavaly ősszel beállították a bringa szervizben, most kezdtem el újra használni, és megint kezdi. 6-os sebességből pár pillanat után átugrik 7-be.

Már van benne 3-4 ezer km, kb 10 éves bicó.

Cserélni kellene a láncot? Olajozni nem szoktam túl gyakran, tavaly 1x kentem, és mentem vagy 2000-2500 km-t.

Ez baj? Nem vagyok egy bringa szaki...

2016. márc. 21. 15:42
 1/4 Wadmalac ***** válasza:

Az ok lehet

- bemerevedett lánc (beszáradt kenés, rozsda)

- elállítódott váltóbeállítás

- lánc- vagy lánckerék kopás (ennyi idő alatt ez a legkevésbé valószínű)

Teendők:

Láncot tisztítsd meg, új kenést rá.

Ellenőrizd a váltóbeállítást

Mindkettőhöz rengeteg jó leírás van neten.

Ha ez sem segít, akkor lánc- vagy / és lánckeréksor csere esedékes lehet kopás miatt.

Az ember vagy megtanul bánni a lovával, vagy költhet vagyont szervizre.

2016. márc. 22. 11:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Közben a kollégám segített, megmutatta, hogy van egy tekerős pöcök a kormányon, és azzal sikerült beállítom, és ma már nem ugrott vissza:)

A lánctisztításon gondolkozom, és az olajozást sem fogom elhanyagolni innentől, csak az a rossz, hogy annyi mindent írnak, mit hogy kell/ajánlott csinálni...

Egyébként a láncot (és a racsnit is?) nem nehéz leszedni?

2016. márc. 22. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
2-2,5k km egy olajozással? Nem gyenge, el tudom, képzelni hogy nézhetett már ki. Én mountizok, és olyan 60-70km-enként kenem újra a láncot, mert elfogy egy normálisabb túra során az olaj. Ha sokat bringázol, előbb utóbb kénytelen leszel megtanulni az alap karbantartási dolgokat, különben drága lesz mindig cserélni az alkatrészeket. Vagy rendszeresen viszed szervizbe minden apró-cseprő dolog miatt, ami megintcsak drága elfoglaltság lesz.
2016. márc. 23. 15:35
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
Én a TF-2 láncsprayt használom, azt olyan 2-300 km-enként elég frissíteni.
2016. márc. 24. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!