Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » MTB-t át lehet alakítani...

MTB-t át lehet alakítani fitness kerékpárrá?

Figyelt kérdés
Főleg a kerékméret miatt érdekelne, jelenleg 26-os van és 28-as kereket szeretnék. A vázat néztem és még éppen elférne a nagyobb kerék, de a jelenlegi hajtás és váltó passzolna hozzá?
2016. márc. 20. 12:51
 1/6 tothp ***** válasza:

Ha a kerékméret fontos, akkor nem.

minden egyéb változtatható (majdnem).Nagy kerékhez nem lesz jó a fékkonzol helyzete. még akkor sem ha a vázban elfér. Bár gőzöm nincs, hogy kell kinéznie egy fitnesz biciklinek. Ez biztos valami divatkategória, mert minden bicikli fitnesz, ha elég rendszeresen használja a gazdája..

2016. márc. 20. 14:42
 2/6 Alex Fly ***** válasza:

A fitnesz u8gyebár nem más, mint egy egyenes kormányos outi.

Ha MTB-ből szeretnél egyet, akkor többe kerül a leves, mint a hús. A kerék a legkisebb gond: a mérete alapján simán elfér (az átmérőben nem sok különbség van, amennyivel kisebb a montis kerék, annyival szélesebb a gumi -nagyjából kiegyenlítik egymást). Természetesen a vanti- ill. V-fékről ilyenkor le lehet mondani. Egy outi fék akár jó is lehet, illetve az agyfékekkel (görgős, dob- illetve tárcsafék) nincsenek ilyen gondok. A hajtással már több gondod lehet. Ami mindenképpen csere az a hajtómű (kérdés, hogy az outi tányérok beleérnek-e a láncvillába, ebben az esetben monoblokkcsere is szükséges), emiatt az első váltó, a fogas, a lánc... szükség szerint a fék- és váltókarok.

Amin nem segíthetsz, hogy az outi és monti vázak geometriája teljesen eltérő, így ezen átalakítások után lesz egy outi szettel szerelt fitnesz-szerű kerékpárod, ami kényelem, hatékonyság és kezelhetőség tekintetében nem igazán felel meg a felhasználási területnek.

Mindenesetre sok sikert hozzá!

2016. márc. 20. 16:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Kb. két hónapja kitaláltam, hogy én biciklizni akarok. Eredetileg az országúti és fitness kerékpárok tetszettek meg, de mivel gyerekkorom óta nem bicikliztem ezért nem akartam úgy 100k-t költeni rá, hogy lehet nem is tetszik majd. 3 hete vettem egy mtb-t és azóta alig akarok leszállni róla, szóval kelleni fog egy fitness (outiban nem tetszik a kormány). Ezért kérdeztem, hogy meg lehet-e oldani, de ha nem, akkor sajna csere lesz.
2016. márc. 20. 20:06
 4/6 tothp ***** válasza:
Azért ne dobd el a cuccot. veszel rá két aprómintás nagynyomású gumit, a kormány végére szarvakat. kezdetnek megteszi.esetleg később egy olyan racsnit, amin más a lánckerék kiosztás. Aztán szépen gyűjtögetsz egy komoly "fitnessz" gépre
2016. márc. 20. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Vegyél egy jó állapotú 10-20-30 éves

Bianchi, raleigh, ktm, puch, peugeot vagy hasonló országútit 40-60ezer közt, aztán ha nagyon nem jön be a kormány, lecserélheted egyenesre...

De amógy a koskormány a legjobb...

Ami fitnesz meg országútit 100k körül árulnak újonnan, na azt hívják ipari hulladéknak.

2016. márc. 22. 07:37
 6/6 anonim ***** válasza:
eladod a montit, és kiegészíted azzal a kerettel, amit az átalakításra szántál... szerintem ez a legjobb megoldás. ahogy az előttem lévő is írta, érdemes egy régebbi országútit venni, és max. kormányt és váltókarokat cserélni. De a kos a legjobb :)
2016. márc. 22. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!