Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan lehet javítani?

Hogyan lehet javítani?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem használtan egy biciklit, és amióta egyszer esőbe mentem vele, azóta recseg a hajtómű. Elég neki az, hogy bezsírozom a csapágyat, vagy új hajtómű kell rá?
2016. márc. 17. 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Recsegésnek általában az az oka, hogy meglazult valami.
2016. márc. 17. 09:37
 2/11 A kérdező kommentje:
A csapágy felől jön a hang.. Bár lehet hogy maga a hajtómű lazult meg, majd ha időm engedi, szétszedem, megnézem, bár annyira nem értek a bicikliszereléshez.
2016. márc. 17. 09:45
 3/11 anonim ***** válasza:

Sáros lett, bement résekbe és mozgás közben tud recsegni por miatt.

Középcsapágy tisztítás - zsírozás nem árthat neki. Nem tudom milyen recsegés, állandóan mikor tekered, ha ülsz rajta, ha erőt adsz neki stb. Lehet a nyeregcső recseg, lehet hátsó teleszkóp (nem derült ki van vagy nincs). Lehet a több részes nyeregcső vége, lehet kerékagynál stb.

Én is hajtóműre gondoltam, onnan jött a hang tekerés közben, pedig csak a nyeregcső volt picit piszkos és recsegett...

Ha monoblokkot (vagy ami van benne) kell cserélni/zsírozni és nem csináltál ilyet, szerszámod sincs, akkor vidd el szervízbe. 2 ezerből megvan és nem tudod elrontani.

Az is lehet, hogy egy golyó eltört csapágyban és az recseg.

2016. márc. 17. 19:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Enyémen biztos hogy a hajtómű recseg, mert ha finoman tekerem akkor jelentősen csökken. Akkor recseg nagyon, mikor erőt adok neki, én is gondoltam arra, hogy csak saras lehet. Teleszkópom nincs, ATB bicikliről van szó. Nyeregcsőre azért nem tippeltem, mert egyik az, hogy határozottan akkor recseg, ha hajtom, és gurulás közben, ha mocorgok rajta, akkor egyáltalán nem recseg. Az mondjuk nem hangzik rosszul, hogy 2E Ft-ból meglenne a javítás. El akartam vinni szerelőhöz, de nekem azt mondták, drágább lenne, mint maga a bicikli, merthogy fizetni kell azért, hogy átnézzék, meg munkadíj, meg alkatrészek stb..
2016. márc. 19. 08:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem a monoblokk volt rossz, de ha koszos vagy ilyesmi, akkor is tud recsegni. A tisztítás-zsírozás 2k.

Ha cserélni kell alkatrészt vagy keresgélni kell hozzá nem értő "szakemberrel" a hiba okát, akkor drágább.

2016. márc. 19. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:
De érdekelne végülis mi volt a baja, majd írd már le ide. Köszi!
2016. márc. 19. 13:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Nos, az volt a baja, hogy a csapágy csont száraz volt, be lett olajozva, most már meg se nyikkan, még, ha jobban meghajtom se. Hálistennek' szét se kellett szedni, mert van egy furat a váz alján, ahonnan csak le kellett venni a csavart és befolyatni egy kis olajat. Plusz le lett kenve a lánc illetve a fogaskerekek, úgyhogy most már egyáltalán nem recseg. És azzal, hogy lekentem a fogaskerekeket, a váltó is sokkal finomabban pakolja a láncot.
2016. márc. 19. 17:16
 8/11 A kérdező kommentje:
A válaszokat pedig köszönöm, sokat segítettetek!
2016. márc. 19. 17:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt tudod, hogy csapágyakat zsírozni kell, nem olajat folyatni bele?
2016. márc. 19. 17:50
 10/11 A kérdező kommentje:
Én olajat tettem bele, nemhiszem, hogy ártana neki. Azaz nem én, nagyapám.
2016. márc. 19. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!