Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit tegyek ha "ugrál" a...

Mit tegyek ha "ugrál" a lánc/váltóm?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy mikor hátul a legkissebb fogaskerékre váltok akkor mindig előszokott jönni az hogy (nem tudom mi ennek a neve) ugrik egyszer a váltó vagy a lánc (nem tudom) és arra az 1 mp re nem tudok erőt gyakorolni a biciklimre mert olyankor csak a pedált tekerem.

Ezek sokszor előjönnek.

Azt is sokszor csinálja hogy fel akar magától váltani az eggyel nagyobb fogaskerékre és fel is vált, se utána egyből visszateszi.

A H és az L csavarok rendben vannak.

A váltókar is mert nincsenek rajta fokozatok.

A láncfeszességen kellene állítanom?

Ahoz a kereket húzzam hátrébb vagy van erre való csavar a váltón?

Azzal sincs baj hogy esetleg túl közel lenne a fentebb levő fogaskerékhez mert teljesen leengedem a láncot. (Addig amíg mehet.)

2016. márc. 12. 09:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Több dolog is lehet. Így látatlanban bowdenfeszességre tippelek, vagy pedig a hátsó sor megért már a cserére.
2016. márc. 12. 09:58
 2/2 Alex Fly ***** válasza:
Látatlanban én is a korra tippelek. Sor+lánccsere (esetleg hajtómű is, ha olyan állapotban van). (Természetesen a sorral mindig együtt jár a lánc cseréje is, különben az új is ugyanezt fogja csinálni)
2016. márc. 12. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!