Segítene valaki a kerékpár választásban?
Tavasztól biciklizni szeretnék...
Iskolába, barátokhoz, akárhova járni vele...
Jelenleg ezt a biciklit találtam:
Feltételek:
- 50.000 Ft,vagy 50.000Ft,- alatt legyen az ár!
- Lehetőleg jól bírja terepet!
- Jól nézzen ki!
- Gyors legyen!
Nem értek a bringákhoz annyira, viszont nekem is van egy és én is bringázok.
50.000ft alatt érdemes lenne megfontolnod használtan is a vásárlást, mert 50.000 forintból újonnan csak a legalapabb leggagyibb bringát árulják.
Esetleg nézelődj a téli akciók között.
Kérdés, milyen magas vagy. Ha már 170 körül, akkor ez a bringa kicsi lesz.
Ennyiért én is azt mondom, inkább az újszerű állapotban lévő használtak közt nézelődj! Bár ilyenkor elég sok helyen akcióznak. Ha újat akarsz, ne halogasd, ha közeledik a tavasz, vége az akcióknak!
Ez pl. ár-érték arányban egész jó:
A leírásod alapján neked nem mtb-re van szükséged, hanem inkább egy trekkingre, esetleg crosstrekkingre, ha időnként tényleg letévednél földútra is. Persze ha tizenpár éves vagy, akkor úgyis MTB-t fogsz venni, mert "menőbb" a trekkingeknél, még akkor is, ha az az MTB soha az életben nem is lát erdőt vagy hegyet.
50k-ért az új felejtős. Volt gagyi bringám, köszönöm, többet nem kérek a szenvedésből. Ami jól bírja a terepet, az főleg nem 50k-ba kerül. Alap XC mounti 150k. A kinézet relatív, a gyorsaság meg attól függ, milyen kondiban vagy, illetve az útviszonyoktól, szintén értelmezhetetlen.
50ezerért újonnan olyat ami "bírja a terepet" ne is keress, az körülbelül a háromszorosától indul, és a négyszerese az, ami valóban említést érdemel.
Még használtan is necces, ha találsz is, esélyes, hogy egy jó húszast minimum rá kell költeni.
Inkább egy pár éves használt belépő-közép kategóriás cross-trekkinget keress ezen az áron, azzal földúton már elvagy, közúton fürgébb mint egy monti, és nem utolsó sorban olcsóbb.
Ami fontos: vázméret és kormány hossz!!! Ezt el kell találnod, külömben ezer százalék, hogy kormány cserés lesz!
Ha nagyon benézed a méretet, nem lesz az a szerelő, aki rád "igazítja".
Nekem 75-ös a vázam és 180cm körül vagyok. Ha magasabb vagy mint 180 akkor 75 alatt ne vegyél!!!!
Másik amit át kell gondolnod. Fékek és a váltók!
A legegyszerűbben használható váltó az agyváltó, zárt rendszer, kevés karbantartást igényel és állásközben is tudsz váltani.
Ilyen leginkább a City és Trek bringákon van.
Láncváltó bonyorúltabb!
Teleszkóp: Inkább ne legyen, minthogy gagyit vegyél!
Fék: Itt is nézz utána melyiket szeretnéd! Előnyöket, hátrányokat stb.
Átlagban igaz: minél vékonyabb a bringa kereke, annál gyorsabb, viszont annál kevésbé bírja a földútat.
Aszfaltra vannak.
Minél vastagabb a bringa kereke annál lasabb és annál kevésbé való aszfaltra.
Vastag kerekek földútra valóak.
Nincs olyan bringa amelyik minden terepen jól menne!
Választanod kell, hogy hol akasz jó lenni, hol kevésbé jó és hol akarsz "kinlódni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!