Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Segítene valaki a kerékpár...

Segítene valaki a kerékpár választásban?

Figyelt kérdés

Tavasztól biciklizni szeretnék...

Iskolába, barátokhoz, akárhova járni vele...

Jelenleg ezt a biciklit találtam:

[link]

Feltételek:

- 50.000 Ft,vagy 50.000Ft,- alatt legyen az ár!

- Lehetőleg jól bírja terepet!

- Jól nézzen ki!

- Gyors legyen!

2016. jan. 19. 00:09
1 2
 1/13 *Glissade* ***** válasza:

Nem értek a bringákhoz annyira, viszont nekem is van egy és én is bringázok.

50.000ft alatt érdemes lenne megfontolnod használtan is a vásárlást, mert 50.000 forintból újonnan csak a legalapabb leggagyibb bringát árulják.

Esetleg nézelődj a téli akciók között.

2016. jan. 19. 00:49
 2/13 anonim ***** válasza:
egy normálisabb teleszkóp többe kerül. az mtb nem lesz gyors, legfeljebb lejtőn. nézz valami jobb állapotú használtat
2016. jan. 19. 05:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Kérdés, milyen magas vagy. Ha már 170 körül, akkor ez a bringa kicsi lesz.

Ennyiért én is azt mondom, inkább az újszerű állapotban lévő használtak közt nézelődj! Bár ilyenkor elég sok helyen akcióznak. Ha újat akarsz, ne halogasd, ha közeledik a tavasz, vége az akcióknak!

2016. jan. 19. 09:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez pl. ár-érték arányban egész jó:

[link]

2016. jan. 19. 09:48
 5/13 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján neked nem mtb-re van szükséged, hanem inkább egy trekkingre, esetleg crosstrekkingre, ha időnként tényleg letévednél földútra is. Persze ha tizenpár éves vagy, akkor úgyis MTB-t fogsz venni, mert "menőbb" a trekkingeknél, még akkor is, ha az az MTB soha az életben nem is lát erdőt vagy hegyet.

50k-ért az új felejtős. Volt gagyi bringám, köszönöm, többet nem kérek a szenvedésből. Ami jól bírja a terepet, az főleg nem 50k-ba kerül. Alap XC mounti 150k. A kinézet relatív, a gyorsaság meg attól függ, milyen kondiban vagy, illetve az útviszonyoktól, szintén értelmezhetetlen.

2016. jan. 19. 11:16
 6/13 anonim ***** válasza:

50ezerért újonnan olyat ami "bírja a terepet" ne is keress, az körülbelül a háromszorosától indul, és a négyszerese az, ami valóban említést érdemel.

Még használtan is necces, ha találsz is, esélyes, hogy egy jó húszast minimum rá kell költeni.

Inkább egy pár éves használt belépő-közép kategóriás cross-trekkinget keress ezen az áron, azzal földúton már elvagy, közúton fürgébb mint egy monti, és nem utolsó sorban olcsóbb.

2016. jan. 19. 16:55
 7/13 anonim ***** válasza:
én egy régi országútit vennék használtan. a terepről mondjuk le kell mondani. dejól néz ki, viszonylag olcsó. és nagyon gyors. én azzal járok suliba, igaz egysebességéssé van alakítva a problémamentesség miatt. ráadásul sárvédőszem is van ezeken, az eső sem akadály
2016. jan. 19. 17:55
 8/13 *Glissade* ***** válasza:

Ami fontos: vázméret és kormány hossz!!! Ezt el kell találnod, külömben ezer százalék, hogy kormány cserés lesz!

Ha nagyon benézed a méretet, nem lesz az a szerelő, aki rád "igazítja".

Nekem 75-ös a vázam és 180cm körül vagyok. Ha magasabb vagy mint 180 akkor 75 alatt ne vegyél!!!!

Másik amit át kell gondolnod. Fékek és a váltók!

A legegyszerűbben használható váltó az agyváltó, zárt rendszer, kevés karbantartást igényel és állásközben is tudsz váltani.

Ilyen leginkább a City és Trek bringákon van.

Láncváltó bonyorúltabb!

Teleszkóp: Inkább ne legyen, minthogy gagyit vegyél!

Fék: Itt is nézz utána melyiket szeretnéd! Előnyöket, hátrányokat stb.

2016. jan. 19. 22:51
 9/13 *Glissade* ***** válasza:

Átlagban igaz: minél vékonyabb a bringa kereke, annál gyorsabb, viszont annál kevésbé bírja a földútat.

Aszfaltra vannak.

Minél vastagabb a bringa kereke annál lasabb és annál kevésbé való aszfaltra.

Vastag kerekek földútra valóak.

2016. jan. 19. 23:06
 10/13 *Glissade* ***** válasza:

Nincs olyan bringa amelyik minden terepen jól menne!

Választanod kell, hogy hol akasz jó lenni, hol kevésbé jó és hol akarsz "kinlódni".

2016. jan. 19. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!