Az mitől lehet, hogy nyáron, egy 9 kg-os bringával,70 km-en,155-ös pulzussal, néhányszáz méter szintkülönbséggel,30-as átlagot mentem, és most, egy jobb,7 kg-os bringával,70 km-en,160-as pulzussal, semmi szintkülönbséggel 26-os átlagot megyek?
Pedig a telet se kell lebecsülni. Ilyenkor eleve rosszabb a teljesítmény.
Vagy a másik bicikli nem olyan megfelelő neked, mint a korábbi volt. Nem jól van beállítva az alkatrészek mások a váz merevsége nem olyan stb. Ezért romlik a teljesítmény.
Ilyen szinten már csak szélcsatornában lehetne biztosat mondani. Ha nyárra sem javul a teljesítmény, akkor viszont biztos, hogy a beállításokban lesz a hiba. Esetleg a gumi minősége még ami eszembe jut, ha az más.
Vagy, az új bringa aerodinamikája rosszabb, mint a régié, plusz ha más a pozíciód ezen, akkor az is ronthat a teljesítményen.
Pár hete láttam egy ábrát, hogy mi mennyit számít (üléspozíció, kormány típus, küllők, felnik stb), külön-külön nem sok kb tized másodpercek vagy még kevesebb, de összességében már másodpercekről volt szó.
jól írják a többiek is a dolgokat
Ennyivel jobb a Wilier :-)
nekem is az van, csak azért :D
viccet félretéve ennek több oka van:
nyáron teljesen más a hormonháztartásod mint télen, mivel rövidebben a nappalok télen ezért fáradékonyabb ilyenkor az ember, másrészt tél van, a tested az energiának nem is hiszed el mekkora részét koncentrálja arra, hogy ne fázzon, sokkal nagyobb a leadott hő és a hőveszteség is a hideg miatt.
nyáron meg vicces, de ott pedig a hűtésre fordít több energiát, de az sokkal kevésbé megeröltető a testnek, lévén a folyadékfogyasztással izzadsz, az pedig hűt.
Én is sokkal bénább értékeket produkálok télen mint nyáron. Ez teljesen természetes, szóval aggodalomra semmi ok.
Mondjuk majd meg fogsz lepődni de a 2 kg al könnyebb bringád is csak másodperceket fog jelenteni egy 14 km es mászásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!