Mit csináljak biciklizésnél télen, hogy ne izzadjak le folyton?
Figyelt kérdés
Ha jól felöltözök, szóval hogy ne fázzak amikor kimegyek a hidegbe, akkor mire visszaérek totál szétizzad a hátam. De ha meg kevesebb ruhát veszek fel, akkor meg fázok, úgy meg meg fogok fázni.
Mit lehet ilyenkor télen tenni, hogy ne izzadjak le a sok ruha alatt?
20/F
2016. jan. 17. 13:48
1/7 A kérdező kommentje:
És ez még csak nem is túl kemény biciklizés, nem hosszú táv annyira, viszonylag sík területen, mégis leizzadok. Kb. 5 kilométernyit megyek csak ilyenkor egyszerre.
2016. jan. 17. 13:48
3/7 anonim válasza:
Menj lassabban, vagy vegyél fel olyan ruhát, amiben nem gond az izzadás.
4/7 Alex Fly válasza:
Nem kell annyira beöltözni. Nem baj, ha induláskor kissé fázol, mozgás közben az pont jó lesz. És természetesen az sem mindegy, mit veszel fel. Egy nez+téli felső általában elég szokott lenni, esetleg egy aláöltözővel megspékelve Szibériában is megfelelő...
5/7 anonim válasza:
5 km-re elég egy normál utcai viselet. Több tíz km-nél már kellhet az amit Alex Fly írt. Ellenben az is igaz, hogy tegap Dobogó-kőről lefelé, aláöltöző+mez+téli felső kombóban megéreztem a "még soha nem fáztam ennyire" érzést. :) Mondjuk lehet hogy én vagyok fázós, mások ugyanilyen öltözetben, vacogás nélkül süvítettek lefelé.
6/7 anonim válasza:
úgy ahogy mondja Alex Fly: ha télen kimész sportolni, akkor mindig úgy kezdd el, hogy fázz az elején. Hidd el sokkal nagyobb esélye van annak, hogy úgy fázol meg hogy le vagy izzadva mintsem hogy kicsit hidegnek érzed de száraz a bőröd.
7/7 Krisz85 válasza:
jól mondják kicsit fázni kell, de aztán átmelegszel 10 perc után és már jó, az mondjuk tény, hogy -5 fok + jeges szélben edzeni kész öngyilok, mert bár méregdrága jó ruhák vannak, hosszú távon szerintem az már nem egészséges, marad a görgő, a profik sem véletlen mennek délre ilyenkor edzőtáborozni. Szóval csak ésszel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!