Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 178 centihez 54es vagy 56os...

178 centihez 54es vagy 56os országúti váz ajánlott?

Figyelt kérdés
2016. jan. 12. 19:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Labhossz és technika függő is a vázmeret valasztas. Én például a 173-74 centimmel el se tudnám képzelni, hogy 56-osnal kisebb vázat hajtsak. Egy 54-est legfeljebb 130-140 mm-es stucnival tudnek elkelzelni. Szóval szerintem inkább 56.
2016. jan. 12. 19:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Pont 178 cm vagyok, 82-es belső lábhosszal. Volt már 54-es és 56-os klasszikus geometriájú, illetve 54-es sloping geometriájú országútim is. Kezdjük azzal hogy papíron ehhez a lábhosszhoz az 54-es az ajánlott.

Most pedig a tapasztalatok: nekem a klasszikus (egyenes felső csövű) 54-es kicsinek bizonyult, hiába ez az ajánlott. Verseny sportra talán jó lett volna, de annyira összegömbölyödve ültem, hogy nekem az inkább túra-sportos bringásnak túlontúl kényelmetlen volt.

Jelenleg szintén klasszikus geometriájú de 56-os bringát használok. Ezzel sokkal kényelmesebben találtam üléspozíciót, viszont mivel ezeknek a felső csöve is hosszabb, ezért a kormány kényelmetlen távolságba került, ezért a stucnit cseréltem egy viszonylag rövidnek számító 80 mm hosszúságúra. Azóta úgy érzem, hogy ez a megfelelő méret, a klasszikus geometria engedi a sportos pozíciót, de találok olyan fogást is amikor nem szakad szét a hátam és tudok 'pihenni'.

Sloping geometriánál teljesen más volt a helyzet. Ott ugye elméletileg nem cm-ben megadott méretek vannak, hanem betűk. (S, M, L, stb.) Nekem egy M/L méretű volt, ami centiméterben megmérve pont 54 cm volt. Ennek ellenére nem hogy kicsi volt, hanem mondhatni nagy. Annyira magas volt a fejcsöve a sloping geometria miatt, hogy majdnem olyan érzésem volt, mintha egy trekking bringán ülnék. Ennél a geometriánál bőven elég lett volna az M méret, ami olyan 52 cm-nek felelt volna meg.

Szóval összegezve egyrészt mindenképp próbálj, mielőtt vásárolsz, másrészt pedig ne 'bízz' a gyári mérettáblázatoknak, mert azok csak útmutatást adnak, de nagyon sok embernek teljesen más méretet kell választani.

2016. jan. 14. 12:29
 3/3 anonim ***** válasza:
173 centi vagyok. 58as vázméret nekem pont jó, igaz elég rövid a stucnim. Szóval 56os.
2016. jan. 18. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!