Hol tudok venni első két fogaskereket egy Shimano cs-hg 20-9 kazettás fogaskoszorúhoz? (kép)
A két legkisebb fogaskerék eléggé el van kopva, de nem akarom az egész fogaskoszorút cserélni.
Itt látszik ,hogy mire gondolok:
komplett lánckeréksort és láncot biztos kell cserélned. Nyugodj meg a nagy kerekek is kopottak és új lánccal azok sem fognak működni.
Ha szerencséd van a hajtóműcserét megúszod.
Ha ez a te sorod, kukába vele láncostól, láthatóan több fog kopott.
A sor nem szerelt, hanem szegecselt. Vannak csavarral szerelt sorok is, ott tudod egyenként is cserélgetni a lánckerekeket, de oda kell figyelni, a Shimano sorok lánckerekekein betűjellel vannak megadva a kompatibilitások, csak példaként, ha a 13-14-15-17-19-21-24 sor jele F, akkor abba csak azok a lánckerekek fognak passzolni, amelyiken szerepel az F jelölés (pl. az áll a lánckeréken ,hogy F-G-L)
A lánckerekeken a kicsitől a nagyig végigmegy egy spirális váltáskönnyítés, ha rossz betűjelű lánckereket raksz a sorba, az nem lesz szinkronban és ott akadni fog a váltás.
Én sokszor raktam már össze magamnak olyan sort, ami a bolti választékban nem is volt, de szöszmötölős játék, nem biztos, hogy egy kopott sor miatt megéri vele szórakozni.
Inkább cseréld egyben, igaza van az előttem íróknak, ha azon a soron két tárcsa kopott volt, akkor tutira nem csak kettő kopott.
És persze lánccal együtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!