Bicikli probléma? (Agy) (Bővebben lent)
Kiszereltem a hátsó kereket , belső csere miatt. De még mielőtt visszatettem volna meghúztam a tengely két végén lévő csavart, talán kónuszoknak hívják. Aztán visszaszereltem a kereket, gyorszárat rögzítettem, próbáltam meghajtani és alig akart megmozdulni a kerék, szinte szorult, hátrafele ment ,de előre nem.Utána újra kiszedtem a kereket próbáltam lazítani a csavarokon de nem sok sikerrel.
A hátsó agy név szerint : Shimano FH-RM35 ( kazettás) , van rajta egy 9 sebességes szintén Shimano fogaskoszorú
Itt van képen is: ezeken látszanak a csavarok amikre gondolok. Két 17 villáskulcsal húztam meg őket.
Ha valami esetleg nem lenne érthető, azt jelezzétek mindenképp.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha nem értesz a biciklinek, akkor minek húzgálsz csavarokat ész nélkül???
Ha szerencséd van, akkor még nem tetted tönkre a csapágyazást.
Ha ennyi a hozzáértésed, akkor sürgősen vidd szervizbe, mielőtt totál tönkre teszed az egészet. Pláne, hogy most már az egész tengelyt ki kell venni, hogy normálisan be lehessen állítani a csapágyazást.
Igazából azon műlik, mennyire húztad meg. Egy őskori Csepel versenybringa agyban marha vékony a csapágycsésze, ilyennel el is lehet repeszteni. Egy Shimano agyban vastagabb a csésze anyaga és nem telibe edzett. Általában csak a golyók és a kónusz tudnak sérülni, azok a puhábbak.
Valószínű, hogy a golyók cseréjével megúszod. Esetleg kónusz, de az sem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!