Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vagy szorul vagy lötyög a...

Vagy szorul vagy lötyög a hátsó kerék. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Nem tudom úgy meghúzni a kónuszt, hogy ne is lötyögjön és ne is szoruljon a tengely. Ráadásul ha lötyögősebbre állítom és forgatom a kereket, akkor behúzza magát a kónusz szorulósra.

Valami tipp?

2015. júl. 12. 16:17
 1/7 tothp ***** válasza:

kontraanya van rajta?

a kónusz mellett kell lennie egy lapos anyának azt össze kell kontrázni, vagyis ellentétes irányba egymásnak feszíteni.

Úgy állítsd be a kónuszt, hogy ebben az állapotában kicsit lötyögjön. tedd be a vázba, húzd meg a csavart/patentszárat (amid van).

Nézd meg, így lötyög -e. ha nem, nyertél, ha igen, kiveszed. a kontraarnyát már nem kell fellazítani, csak szépen a két oldalt összehúzni egy picit. Újabb próba, és így tovább. Ha túlhúztad lazitsd fel, és kezdd újra.

2015. júl. 12. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Én menetszakadásra tippelnék, valószínűleg a tengelyen lesz probléma. Kónuszok, csészék, csapágygolyók nem kopottak, nincs rajtuk durva berágódás? Megfelelő számú és méretű csapágygolyót raktál bele (bocs, de nem tudjuk, hogy a 210-edik agyadat kened át, vagy most próbálkozol vele először)?
2015. júl. 13. 11:04
 3/7 Alex Fly ***** válasza:

A hibaleírásból arra következtetek, hogy a hajtásoldali kónusz nincs tökéletesen meghúzva. Így aztán hiába állítod be az ellenoldalon (a racsni miatt kvázi mindenki azt a felét szokta állítani)...

Szóval kapd ki a tengelyt, a hajtásoldali kónuszt/ellenanyát rögzítsd (akár menetragasztót is használhatsz), majd utána állítsd be a bal oldalon.

2015. júl. 13. 11:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Kontráztam.

Raktam bele új tengelyt kónuszokkal, hiba nem változott.

Golyókon nincs sérülés, tengely új.

Csészét ujjal néztem végig, nem éreztem semmit. Amit látok belőle, az rendben van.

Egészet azért szedtem szét, mert szorult, gondoltam zsírozni kell, eddig nem jött be a dolog.

Van más tippetek vagy ez agycsere lesz?

2015. júl. 13. 22:07
 5/7 A kérdező kommentje:

Szóval az a probléma, hogy vagy lötyög vagy szorul.

Nincs köztes állapot.

Egy nagyon picit lötyögnie kellene és csak én akarom túl precízen stabilra állítani?

2015. júl. 13. 22:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha kotyogósra van húzva és fordul pár fordulatot a kerék, akkor megakad egy ponton. Kis erővel ezen tovább lehet billenteni, megint fordul valamennyit és megint blokkol.

Ezt ugye menet közben nem vettem észre, súly meg lendület vitte magával ezt a bibit.

2015. júl. 13. 23:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha kotyogósra állítva megakad akkor nem tökéletes valami, lehet csak kosz van a rendszerben, nem takarítottad ki, lehet a kónusz berágódott, egyik golyó sérült, csésze sérült, görbe tengely...sok lehetőség van
2019. aug. 25. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!