Mit csináljak a váltóval és a hátsó kerékkel?
Figyelt kérdés
Van egy régi kerékpárom, valami régi össztelós mountain bike. Csak a 3-as fokozat működik, ritkán be tudom rakni 6-osba hogy tudjak normálisan haladni. Ez egy shimano marokváltó de a váltószerkezet valószínű még az eredeti olcsó szar. Ezzel lehetne valamit csinálni? A másik az a hátsó kerék. Akkora nyolcas van bent,hogy mindig súrolja a féket és "szorul". Ezzel lehetne valamit csinálni?2012. júl. 12. 15:24
1/7 anonim válasza:
A váltórendszer dobd ki és vegyél bele ujjat.. A hátsó kereket meg ki kell centíroztatni,hogy ne szoruljon..
3/7 anonim válasza:
Nekem egy alapos mosás (gázolajat is használtam) és jó beállítás csodákat tett egy régi, kopott váltóval. Halkabban vált mint az xt váltóm... csak kevésbé pontos.
4/7 anonim válasza:
Gondolom revoshift, azok ilyen szarok.
5/7 A kérdező kommentje:
És érdemes vele vesződni meg rákölteni szerintetek? Mert, most nézegetem a váltókat. Nem egy olcsó dolog lenne az elsőt meg a hátsót is kicserélni fogaskerékkel együtt, mert nekem az is elég szar már. Szerintem ez a bicikli összesen nem került anno 20ezer-be.
2012. júl. 13. 12:49
6/7 anonim válasza:
Csak a bowdenezés cseréje és a bowdencsövek kitakarítása is lehet, csodákra képes. Egy centírozás nem kerül sokba, egy küllőkulcs sem, kis türelemmel ki lehet szedni otthoni körülmények közt a nem brutál nagy nyolcasokat, nem agysebészet:) szerintem mindenképpen megéri egy kicsit vele foglalkozni. Ha kopott a fogaskoszorú, lánccal együtt érdemes cserélni, emiatt sem adnék fel egy alapból működőképes bringát.
7/7 anonim válasza:
a kereket nagyon könnyű megcsinálni pedig csak olvastam róla
a váltóval több dolog is lehet vagy a bowdenen kel húzni vagy cerélni de ha ez nem segít akkor lehet hogy váltókar is rossz vagy még van egy pár lehetőség de egy komplett bicó szerintem olcsóbb mint amegyié megcsinálnák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!