Melyikkel járok jobban?
ha triatlonozni szeretnél, akkor még inkább kritikus, hogy a bringa rád legyen méretezve, a váz és a bringa is, biztos vagy benne, hogy jó a méret Neked? el kéne menni egy bikefit-re első körben és évente újra mérni mindent, mert ahogy változik a hajlékonyságod, úgy lesz kényelmetlen még a jól beállított bringa is egy idő után, ehhez két három év kell
trekkinget nincs értelme átalakítani a súly és az aerodinamika miatt, a régi apollo csepel már jobb egy fokkal, de a régi alkatrészek miatt rá fogsz jönni, hogy jobb lett volna egy új alap triatlon gép
Köszönöm szépen a segítséget a csepel gépből csak a vázat hagynám meg, vagyis fokozatosan cserélném ki rajta a cuccokat (ahogy a pénztárcám engedi).
Másik kérdés milyen áttéteket kellene használnom kezdőként?
A csepel apolló egy jó alap. masszív. jól összerakott cucc. van vele néhány bibi.
Nem könnyű. ezzel még meg lehetne barátkozni.
Tudtommal csak 56-os méretben készült. nem biztos,hogy triatlonhoz ez a méret neked jó.
A fékek: a fék tartó konzolok nagyon magasan vannak rajta. komoly féket nem tudsz rá szerelni, mert azok nem érnek le a kerékig.
Váltás: a vázon nincs váltótartó papucs.csak "füles" váltót tudsz feltenni. Abból meg elég ritka a komolyabb darab.
Áttétel: a 42-52 a klasszikus. De egy 39-52 szerintem bárhová elég. Pláne ha hátul van egy 12-30 as sorod.
Ezt is ki ki kell tapasztalni. Erőnlét kérdése.
A váz mérete szerintem jó 180 cm magas vagyok, a vázon van a váltó.
(de nekem csak a váz meg a kerekek kellenek mert a többi cucc eléggé leharcolt.)
az áttétel edzettség kérdése, van aki 10 év "edzés" után sem tudja meghajtani a 50 es kompakt áttételt sem normálisan, van aki az 54 et röhögve, szóval ez tényleg egyéni edzettség kérdése, kb. ahogy a hajtókarhossz is.
viszont tényleg nézz utána, hogy vannak-e alaktrészek, csapágy, hajtás, váltók hozzá mielőtt költeni kezdenél rá. , de ha a végén egy alap karbon triatlon gép ára jönne ki, akkor inkább vegyél újat
wilier, cube rose nagyon jó ár érték arányúak
viszont az időfutambringát ne keverd a triatlon géppel ég és föld a különbség, geometriában és kényelemben is, mindneképp triatlon gépet nézzél ha egyszer rászánod magad a vásárlásra
Rakd össze, hogy "úgy nézzen ki" mint egy triatlon bringa. Kezdd el használni. aztán szépen lassan összeáll, hogy mit kell változtatni.
Egyébként meg rövidtávra (1/4 ironman, mert gondolom egyenlőre legfeljebb ezzel kezded) tulajdonképp nem nagyon kell kiélezni a dolgot. legyen egy bicajod, amit tudsz használni.Ha a váz beválik, egy ügyes hegesztő még fékkonzolt is fabrikál rá.
88-ban egy hasonlóval kezdtem. először lekerültek a sárvédők, egyéb sallangok, dinamókonzol.
Tetem rá széles kormányt klipszes pedált, vékony gumit. Aztán került rá alufelnivel fűzött kerék. A világ végére is elmentem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!