Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek ez egy jó Mountain...

Szerintetek ez egy jó Mountain bike?

Figyelt kérdés

[link]

Megérné megvenni?

2015. okt. 17. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

jó.

de attól függ milyen célra kell.

városban szórakozni nem túl előnyös az összteleszkóp.

terepen már jobb, de ott is ink csak első villással nyomják.

2015. okt. 17. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze aztán mi meg találjuk ki, hogy mire használnád/használnák. Falura azért, hogy öregapád kocsmatúrája során a falat támassza nem érné meg, de egy amatőr hegyi kerékpárosnak, aki anyagilag megteheti megérhetné. Bár én nem venném meg. :D
2015. okt. 17. 15:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Terepre kellene. Miért jobb a csak első telós. Az ösztelós könnyű terepen miért nem jó?
2015. okt. 17. 17:33
 4/6 tothp ***** válasza:
82%

mert a hátsó teleszkóp rugalmassága miatt a tekerésbe fektetett energiád jelentős része kárbavész. Ez igaz az első teleszkópra is csak ott sokkal kisebb a veszteséged.

ráadásul mindkét teleszkóp növeli a bicikli össztömegét.

Össztelósnak elsősorban DH-nál van előnye, ahol 50-60-al szaggatnak lefelé viszonylag kevés tekeréssel. egy átlagos crosscountry pályán és tempóban a szimpla első teló jobb választás (szerintem még az sem kell, de ez legyen az én bajom.)

2015. okt. 17. 17:48
 5/6 Krisz85 ***** válasza:

két lehetőséged van:

össztelóst veszel azzal a reménnyel, hogy majd megtanulsz felfelé is menni és akkor majd jöhet a merevfarú gép, viszont a helyzet az, hogy úgyond az életben nem leszel rákényezerülve a technikázásra terepen lefelé összetlóssal, mert kimozogja a hátsó rugóút, felfelé elnyeli, tehát az összhatás nem jó, összetlósat szerintem extrém hosszú távokon, és csak nagyon jó minőségben /1 millió ft és felette/ érdemes venni, és abból is csak azt, aminél lockolható kormányról az első teló és a rugóstag is, na ez nem két ft, pláne ha FOX vagy DT SWiss telókról beszélünk, csak hogy a két legjobbat említsem.

Szóval én a helyedben egy relatíve tök olcsó hardtailt vennék 100 vagy 120 mm es rugóúttal elől, és hadd szóljon, lehet technikázni amennyit csak bírsz, ettől fogsz fejlődni igazán, aztán később pár év múlva ha már van terep rutin lehet venni upgrade-elni vagy venni egy jobbat, esetleg karbont, amit nem fogsz az első kanyarban ripityára törtni, mert nincs meg a technikai tudásod hozzá, az alut is eltöröd, sőt azt még javítani sem nagyon lehet, csak egy alu váz csere 50-100 e ft között van a karon 300 nál kezdődik alaphangon.

2015. okt. 17. 20:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja ez egy jó gép.

a telok ebben az årkategoriában 2012 ben már lockolhatoak.(annak kéne lennie kicsit drågábban már 2010ben is az volt). Nem kell fox/dt swiss.a 30 ezres telot is lelehet zárni...

Az energia elnyelödése amugysem jelentöség teljes probléma,ha nem vagy versenyző...de az más kategoria.

Technikai tudás az össztelóshoz is kell nem mindent oldmeg 100-120 mm.

A 100mm fölötti rud

gó út amatör versenyzésre,AM turázásra,maratonozásra jó és kényelmes.

2016. febr. 24. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!