Genesis atlanta kerékpárból országúti?
Kérdés 2 : beszereztem egy triatlon kormányt : [link]
De ki kell cserélnem a mostani kormányom mert nem tudem rárakni mert nem egyenes, kérdésem h jó e bulhorn kormányra? De nem szeretnék másik válltót venni most markolat válltóm van ezt rá tudom tenni bulhornra vagy inkább egyenes kormányt vegyek?
Köszönöm a segítséget
Ha még sosem ültél oútin, akkor csak azt hiszed, hogy jobb lesz. Az egy dolog, hogy valamivel gyorsabban tekerik körbe oútival a gyakorlott! kerékpárosok, szerintem te az első 10 kilométeren már gerinc-nyakfájást kapnál.
Mérd meg a felnit és keress rá, hogy mi a legkeskenyebb gumi, ami még biztonságosan ajánlott rá. Ilyenből vehetsz akár slicket is. A gumin nyerhetsz a legtöbbet és nem is megy a kényelem rovására.
Egyéb oútihoz hasonlító átalakításokat én nem tennék, amit a kényelemből vesztesz ezzel, azt meg sem közelíti az a kevés légellenállás csökkenés. Mert súlyt stb. nem nagyon takarítanál meg, ehhez képest fele súlyúnak kellene lennie egy oútinak.
Amúgy meg mit jelent az, hogy a régi abroncsra? A régi belsőre? Még az sem ajánlott, ugyanis a keskenyebb külsőhöz, kisebb és nagyobb nyomású belső való.
Köszönöm szépen a bőséges választ!
Akkor te a kormányt sem cserélnéd ki?
(pedig azt muszáj mert nem tudom rárakni a triatlonos kormányt és azt szeretném mert már megvettem)
Nekem is trekkingem van, de én is gondolkodtam már ilyenben és koskormányban is. Egyelőre egy sima szarvat használok.
Azért írtam az előzőeket, mert teljesen más volt a testhelyzet az outin, de szerintem van olyan is, hogy az izmok stb. a trekking stílushoz "épültek ki". Szerintem jó pár hónap kell, mire az embernek az is kényelmes lesz, de te még idén szeretnéd megkerülni, nem?
Amit a kormányra akarsz tenni, annál nem a kormány stílusa számít, hanem az hogy az átmérő megfelelő legyen a felfogató résznél. Nem tudom most milyened van, de a lényeg, hogy ha a kormány túlméretes a stucninál, akkor egy új stucni és egy új kormány oldja meg a problémát. Gondolom az a baj, hogy a stucni felfogató részénél 30 valahány mm az átmérője és nem keskenyedik le a 22mm-re.
Ha cuccot is akarsz magaddal vinni, akkor az outit felejtsed el, akkor a cross/trekking-ek közt nézelődj. ha outit akarsz, akkor nagyon nem tudsz magaddal cuccot vinni, perverzebbek esetleg hátizsákot...
Egyébként outi kiválasztásánál nagyon fontos a megfelelő méret, és akkor be lehet lőni úgy a pozíciót rajta, hogy nem lesz semmilyen gerinc, vagy nyak fájdalmad... de persze ehhez az kell, hogy országúti legyen az az országúti ne medig valami összeeszkábált valami...
Egy rendes trekkinget de akár országútit is, ami tényleg minőségi és megéri az árát, ha nem ragaszkodsz a nagyon újhoz, 90'es évek elejéről akár 30-50 ezerért is meg lehet venni...
Én jelenleg egy 90'es évek elejei Bianchi caurus 907-et használok edzőbringának, nyáron konkrétan Balatont 4* is kerültem vele, 45000 ért vettem jófogáson.
érdemes érteni hozzá egy kicsit, meg utána olvasgatni, hogy mit is veszel, ha kinézel valamit, de meg lehet oldani olcsón is ezt a bringa kérdést...
Mondjuk nekem a max cucc amit viszek magammal egy 2-300km-es "túrára"
2pótgumi, egy gumi leszedő készlet, 1mini pumpa ami 8bar-ig fúj, pénztárca, telefon+1személy otthon autóval akit lehet riasztani, ha baj van.
Új kormány úgy tűnik, hogy mindenképpen kell, de hogy az milyen stílusú legyen, azt ebben az esetben csakis a kényelem döntse el, vagyis lehet akár koskormány is, de azért vedd, mert esetleg úgy kényelmesebb hosszabb távon a lentebbi fogás, de ne azért mert úgy oúti külseje lesz a gépnek.
Ha kisebb légellenállást akarsz, akkor merev villa mindenképpen kell, mert a teleszkóp jócskán megemeli az egész elejét. Ilyen magasan levő homlokcsőnél meg nem hiszem, hogy sok értelme lenne a koskormánynak, annyit nem tudsz előre dőlni tőle. Pár hete még én is ilyen átalakításon gondolkodtam, de ilyen hosszú túrára (én is megyek 3-500km-re) inkább a magasan levő első kormány a minél több fogási pozícióval a jobb szerintem, mert a probléma úgyis az lesz, hogy kidörzsöli a tenyered vagy kényelmetlen lesz egy idő után egy bizonyos pozíció, ráadásul szarvba kapaszkodva hegynek sokkal könnyebb felmenni.
Tehát válaszd ki, hogy melyikre meg fel ez a triatlonos kormány és hogy milyen stílusú alap kormány kell neked, ami a legkényelmesebb pozíciókat nyújtja.
Másodiknak meg kicserélném a gumikat a felnihez megengedett legkisebbre (ha szar a felnid, akkor alapból vehetnél egy duplafalú keskenyebbet, amire mondjuk felmegy a legtöbb oúti gumi is, de egy kicsit vastagabb trekking is, mondjuk 22-38-as gumik.
Nekem most kb. 35-ös van rajta, terepen is megteszi, de ki akarom próbálni a 25-28-as közel slick gumit, mert szinte csak aszfalton használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!