Nagy sebességnél mennyire lehet behúzni az első féket a biciklin?
Legyen mondjuk 40km/h óra a sebesség és egy nem gagyi V-fék. 10km/h-nál még nyugodtan ki merem próbálni, de ha 40km/h-nál elindul a hátulja felfelé, akkor gondolom már elszálltam, mire észbe kapok.
Jól gondolom, hogy nagyobb sebességnél erősebben behúzhatom?
Féktől és rutintól függ....
Ha első fékkel is erősebben kell fékezni akkor ahogy előttem is írták a testsúlyodat a nyereg mögé kéne vinni, így nem fogsz átbukni viszont megcsúszhat könnyen az első kerék,azt meg vagy tudod kontrollálni vagy nem. Átbukásról meg annyit ,hogy abban a pillanatban ,hogy érzed ,hogy felemelkedik a hátsó kerék engedd ki az elsőt és akkor nem lehet baj. Velem megesett ,hogy egy leejtő alján első keréken gurultam le mert erősen behúztam, nem blokkolt még ,de nem emelkedett olyan sokat ,hogy veszélyes legyen. Bár senki nem mert átmenni előttem a kereszteződésben pedig másoknak volt előnye ... xD (természetesen a táblánál megálltam, csak biztos megijedtek ,hogy nem fog menni).
Szóval.... nem lehet megmondani ,hogy mennyire húzd be.... ha valami régi cantifék húzzad... lehet az már nem fog semmit, ha egy jó tárcsafék akkor próbálgasd előtte ,hogy mit tud, mennyire mered húzni stb.
"Hát nemtom, nekem sose kellett akkorát fékeznem, hogy megemelkedett a bicikli segge, körültekintően kell közlekedni, és ésszel fékezni."
Én táncoltam már párszor első keréken országútival.
A "körültekintően menni" forgalomban addig működik, amíg nincs körülötted szabálytalan ember.
Terepen, versenykörülmények közt meg aztán végképp adódhat vészfékezés, ha nem szóló indítások vannak. De még akkor is, tapasztalatom szerint a nézők közt vannak ugyanolyan birkák, mint rallin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!