Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nagy sebességnél mennyire...

Nagy sebességnél mennyire lehet behúzni az első féket a biciklin?

Figyelt kérdés

Legyen mondjuk 40km/h óra a sebesség és egy nem gagyi V-fék. 10km/h-nál még nyugodtan ki merem próbálni, de ha 40km/h-nál elindul a hátulja felfelé, akkor gondolom már elszálltam, mire észbe kapok.

Jól gondolom, hogy nagyobb sebességnél erősebben behúzhatom?

2015. szept. 28. 20:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Csak addig húzd, amíg súrlódik, ne markolj rá a fékre, mert orra buksz.
2015. szept. 28. 21:13
 2/19 tothp ***** válasza:
100%

2 eset lehet:

1-első kerék blokkol, csúszik, kerék irányíthatatlan, perecelsz.

2-első kerék blokkol, nem csúszik, de egyből átfordulsz, perecelsz.

ha nem így történik, akkor vagy szar a féked, vagy lépj fel a fővárosi nagycírkuszban a mutatványoddal.

2015. szept. 28. 22:40
 3/19 Wadmalac ***** válasza:

Minden a súlyponton múlik.

Vészfékezésnél illik a nyereg mögé ülni, hátrahelyezett súlyponttal nem ugrod át a kormányt.

Az elégséges de még nem túlzott fékerőt nem lehet leírni, ezt ki kell tapasztalni, itt igaz a szlogen: a rutin meg az évek.

Nem árt biztonságos helyen gyakorolni a vészfékezést, hogy ha kell, már rutinból jöjjön.

2015. szept. 29. 08:25
 4/19 anonim ***** válasza:
Bár tudom, hogy nagy sebességnél gyorsan kellene fékezni, de nekem az vált be, hogy kb. 3x-4x "rápumpáltam" a fékre: azaz roppant óvatosan behúztam, elengedtem, behúztam... Egyszer kismotorral 50-ről így sikerült megállnom, mikor elszakadt a hátsó fék bovdenje.
2015. szept. 29. 09:52
 5/19 anonim ***** válasza:
Én kb 10 km/h sebességnél buktam orra.vészfékezés miatt.egyből blokkolt
2015. szept. 29. 14:03
 6/19 Wadmalac ***** válasza:

Én kétszer ugortam kormányt, egyszer esővezetőbe lépett a kerék, egyszer sötétben telibe vettem egy homokkupacot.

Fékezéssel még soha, pedig 28 éve országútizom.

Olyan már volt, hogy állóra fékeztem az elsőt és blokkolva kicsúszott oldalra. Volt némi homokátfolyás.

2015. szept. 29. 14:13
 7/19 anonim ***** válasza:
10km/h-val? Az már eléggé a te hibád.
2015. szept. 29. 15:55
 8/19 anonim ***** válasza:
én egy hülye biciklis elé ugró kisgyereket mentettem meg azzal, hogy blokkoltam az első kereket és szándékosan elugrottam felette, így is nagyot kapott a bringából, de legalább az én 85kg-om nem volt pluszban a bringán... néha jó dolog, ha lehet blokkolni az első kereket.
2015. szept. 29. 17:49
 9/19 anonim ***** válasza:
Azért illik egyszerre használni a két féket.
2015. szept. 29. 18:42
 10/19 Wadmalac ***** válasza:
94%

"Azért illik egyszerre használni a két féket."

Persze, csak a hátsó fék hatásfoka jelentősen romlik levegőben táncoló hátsó kerékkel. :D

2015. szept. 30. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!