Shimano 2300-ról 105-re?
Könnyebb, szebb. Finomabbak a csapágyazások, váltók, váltókarok precízebben, "puhábban" működnek.
Nem hiszem, hogy sok különbség lenne élettartamban.
Az még fontos lehet, hogy a 105-nek kovácsolt hajtókarjai vannak, kisebb eséllyel görbül terhelésre vagy nagyobb esésnél.
Műszakilag sokkal magasabb szint a 105, de gazdasági szempontból nem éri meg, mert egy full szett kb. 200ezer és ebben nincs benne a szervíz költség, ami igen jelentős lehet. Annak meg nincs sok értelme, hogy mondjuk lecseréled a váltókat, igaz, azt megúszod 20-25 ezerből.
Jobban megéri eladni a jelenlegit és venni egy olyat, ami magasabb kategóriájú alkatrészekkel van szerelve.
Én a helyedben elkezdenék használt szettben gondolkodni. Nekem egy '98-as 600 Ultegra szett figyel a lovon, tökéletesen teszi a dolgát mai napig.
Én mondjuk boldogan megvagyok a 8 ganggal, akinek kevés, kénytelen minimum egy generációt lépni.
Szerintem is max a Touron, egy vegyes terepen lehet értelme 8-nál több áttételnek a hátsó soron, ott is csak tizedmásodperceket jelenthet egy etapon az optimálisabb áttétel.
Nekem otthon van a polcon egy 12-28-as hegyi sor, a bringán meg egy 13-25 általános.
A 8-as lánc és sor élettartama is magasabb a 9-es és 10-es agyonkönnyített cuccoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!