Mi a véleményetek erről a bicikliről?
19 éves lány vagyok, szeretnék egy biciklit, amivel magammal vihetem a kutyámat és a városban is közlekedhetek vele. Jó lenne, ha a viszonylag hosszabb utakat is bírná.
Szerintetek a belinkelt bicikli milyen? Én annyira nem vagyok otthon ebben a kerékpár témában, az üzletben kb. csak annyit értettem, hogy nem váltós... :)
Hát, tapasztalatlan bringás vagy, arról meg nem tudunk semmit, kutyatartónak milyen... Szóval így ennyiből leszűrve szerintem életveszélyes ötlet. Főleg több malamuttal...
Ráadásul ezzel a bringával hova akarsz menni? Mert terepet nem bírsz vele, járdán menni prosztóság, pláne pár bazinagy kutyával. Békés természetem van, de ha belefutnék egy ilyen többkutyás kocabringásba, biztos elküldeném meleg éghajlatra... Kutyával úttesten nem mehetsz (bár a bicikli alapvetően oda való, közlekedési eszköz lévén). Szóval szerintem az egész ötlet katasztrófa.
Kettő kutyusunk van, de külön biciklikkel visszük őket (tesómnak már van). Egy erdő mellett lakunk, ahol hosszan végigvisz egy nagyon jó minőségű út, ahol max. futók szoktak járni, meg kutyások, de alapjáraton elég magányos terület.
Nem dimbes-dombos, halálkanyarokkal teli terepre vinném a kutyámat, meg nem is a forgalomba, csak erre az útvonalra, hogy mégis futhasson rendesen, és ne mindig kelljen engem megvárnia.
Meg én néha arra is használnám a biciklit, hogy az egyetemre és a munkahelyemre eltekerjek vele, de az már nem egy megerőltető valami, azt szerintem akármilyen rozoga vacak kibírná. :)
Amúgy régebben rengeteget bicikliztem, apukám vitt túrázni is, csak az a biciklim már nem annyira kényelmes, ezért szeretnék most egy újat, csak amúgy meg a szerkezetükhöz és ahhoz, hogy mire kell a vásárláskor figyelni, abszolút nem értek.
Sajnos a vázának a mérete már nem a legideálisabb. Még mindig tudok vele normálisan menni, mert múltkor nem tudtam aludni és kimentem vele pár körre, de azért egy valamivel nagyobb kényelmesebb lenne.
Ezt általános iskolában és gimnázium legelején még tudtam használni, csak utána leszoktam a bicajozásról, mert az iskola messze volt, a barátaim nem a közelben laktak, egyedül meg unalmas volt. Időközben pedig kinőttem. :)
Váltós: sík terepen használnád? Ha zömében igen, akkor jó az egy sebesség. Váltós, vagy egysebi városi bringák szép számmal akadnak használtan, felújítva is jó áron, tartósabb darabok lehetnek, mint az olcsó újak.
A linkelt bringa tényleg a síkvidék-külvárosi, sarki boltba járós kivitel, közúti forgalomban, túrázásra nehézkes, hosszú távon kényelmetlen.
Kutyafuttatás: a bringához kötve tényleg tilos bárhol, ennek ellenére láttam már a bringa váltója közelében felszerelt rugós pórázt kimondottan erre a célra használni kis belvárosi utcában. Fegyelmezett, fürge kutyus sebesen rótta a kilométereket gazdija mellett. Vagyis egy kistestű, erre alkalmas kutya a hátsó kerék tengelye közelében flexibilisen kötve, így sem a bringa elé nem tud szaladni, sem elrántani nem tudja a kerékpárt. Anno mikor a vizslámat kellett megmozgatnom fáradtan, simán futott a bicó mellett a külterületi járdán. Gond csak akkor volt, ha lejtmenetben gyorsan mentem, és ő lemaradt.
Már itt is szóba került a téma:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1815097-kutya..
Az aktuális álláspont a Kerékpárosklubtól:
“Bringával jó kutyát sétáltatni”
A KRESZ viszont tiltja, hogy kerékpáron ülve állatot vezess.
Lehet, hogy kényelmes, de balesetveszélyes, nem csak számodra,
hanem a többi közlekedő, sőt, a kutyád számára is.
Aztán a póráz nélküliség is bejön a képbe:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!