Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárosok! Szerintetek...

Kerékpárosok! Szerintetek gáz, ha egy MTB sisakot viselek hétköznapi és túrázási célra?

Figyelt kérdés

2015. júl. 31. 02:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
47%
Alex, köszi hogy elindítottad az általad annyira gyűlölt flamwar-t.
2015. aug. 2. 10:44
 22/26 anonim ***** válasza:

ma 10:44

Ráadásul nézd meg a 4-es hozzászólását. :D Saját magának mondott ellent. Kész röhej.

2015. aug. 2. 11:34
 23/26 tothp ***** válasza:
47%
Zoli. csak nehogy úthenger legyen az a "kiskölök" . de sok sikert. van aki évekig nem esik. mázlija van. a kerékpározni tudás csak egy tényező. de biciklin ülve fokozottan ki vagy téve mások hülyeségének
2015. aug. 2. 14:15
 24/26 Alex Fly ***** válasza:
0%

#21: szerintem rossz helyre címezted... Nem hiszem, hogy az lenne a flamewargenerátor hozzászólás, hogy mindenki döntse el, szeretne-e kupakot tenni a fejére. a magam részéről inkább Krisz85 nevű felhasználó (13. sorszámú) válaszát említeném, aki szerint az a normális, ha a 80 éves Mariska néni fullface-ban megy a piacra. Ugyan személyesen nem ismerem, de elképzelhetőnek tartom, hogy mind jómagam, mind a többi, évtizedek óta sisak nélkül közlekedő kerékpáros többet tett a kerékpározás ügyének előmozdításáért, mint egyrészt ő, másrészt bárki, akinek aktivizmusa kimerül abban, hogy minden kerékpárral közlekedő fejére sisakot tetetnének.

Szakmai szempontból pedig a sisaknál jóval nagyobb a "safety in numbers" szerepe. Azért megkérdezném az itt jelenlevő sisakpártiakat, hogy a fejsérülés szempontjából potenciálisan mind arányára, mind súlyosságára nézve a kerékpározásnál jóval kockázatosabb tevékenységek közben is viselnek-e sisakot, illetve azt is ugyanilyen vehemenciával propagálják-e (pl. autóvezetés, gyalogos közlekedés, zuhanyzás)? Mert itt is érvényes a vállalati kaizeneknél közismert és széleskörűen alkalmazott "bottleneck-elv". Amennyiben nem, abban az esetben az egész csak fingfűrészelés.

Részemről ennyi, ha valaki fejvédőben érzi jól magát, az nyugodtan vegye fel, bármilyet, amit csak akar -de ne akarja másokra ráerőltetni. Q.E.D.

2015. aug. 3. 12:48
 25/26 tothp ***** válasza:
100%
mindenki döntse el maga. Személy szerint még sosem estem fejre. pedig sok alkatrészemet zúztam már bringa közben. Szerencsém volt? Megtanultam biztonságosan esni? ki tudja? Az ezelőtti hozzászólásom utolsó sorára való tekintettel mégis azt vallom. nem árt az...
2015. aug. 3. 19:01
 26/26 anonim válasza:
Szia! Dehogy gáz! Nekem a barátom kb. 2 éve találta ki hogy bicóstúrázni fogunk és amikor elmentünk bicót venni nekem azonnal ki is kötötte hogy csak sisakban bicózhatok és ő is abba fog. Először persze hisztiztem egy kicsit de egyből beláttam hogy a bitonság fontosabb és igenis sisakban fogok bicózni és nincs ellenkezés. Mondanom sem kell hogy iszonyú szigorúan minden túrán be voltam sisakozva a legnagyobb melegben is. Természetesen hozzászoktam bármennyire is cikis vagy nem cikis...
2016. jan. 3. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!