Mi a véleményetek a KROSS LEVEL A3 2014 Deore kerékpáról?
Tourney-Altus-Acera-Alivio-Deore-DeoreLX-DeoreSLX- DeoreXT- DeoreXTR
De ne 1 alkatrész alapján hozd meg a döntést.
A hugomnak ilyen Kross level van, igaz pár évvel régebbi. Nem szereti, ez ilyen bulibringa tiniknek (kényelmetlen, rosszak a tárcsaméretek, stb. - de jól néz ki :-). Nekem Kross Modo 2.0 (2012) van, azt nagyon szeretem. Most már lehet kapni 28-as kerkkel is, gondolkozom, hogy lecserélem.
Ha haladni akarsz, inkább 28-as kerék, jó tárcsaméretek, valami könnyített túrakerékpár jó gumikkal.
Annyira nem értem a negatív véleményeket, mert szerintem fantasztikusra sikerült az A3-mas modell, főleg a megújult széria 2014-től. Igaz, hogy 'belépő modell', de ha más gyártók hasonló árú kerékpárjait vesszük, ez szerintem minden esetben felülmúlja azokat mind a kivitelezés minőségében, mind pedig a felszereltségben. A Kross pár éve kezdett el megjelenni a már ismert nagy gyártók mellett. Lengyel, (véleményem szerint) minőségi munkát végző gyár. Kedvező áruk azért lehet, mert még sok embernek nem mond sokat a 'Kross', mint márka, így míg megismerik a bringások a márkát, addig próbálják a bicajokat a konkurenciánál olcsóbban adni. Szerintem pár év és már névben is felfejlődik a nagy gyártók mellé, és akkor már a kedvező ár is eltűnik majd.
De hogy pontosan az általad kérdezett bringáról is írjak pár sort:
A villa egy egész jó minőségű Suntour (persze a belépő kategóriához viszonyítva mindezt), a földutakon szépen fog csillapítani, míg az országutakon a kormányról tudod 'zárni', ezáltal nem fog felesleges erő elveszni a rugózásban. A váltás/hajtás teljesen jó, én még a Deore-nál is gyengébb Acera/Altus/Alivio felszereltségűt próbáltam, de ha nem versenyezni akar az ember, akkor túrákhoz ez bőven-bőven elegendő, főleg ha Te Deore-val akarod megvenni, az csak még jobb lesz. A fék fantasztikus rajt, nagyon el lett találva ez az Avid szett, szerintem ilyen áron más bringa meg sem közelíti ezt a fékhatást és minőséget. Ha nagyon kötözködni akarok, akkor talán két dolgon változtatnék. Egyrészt a 3x8 sebesség helyett egy 9-es rendszer jobb lenne (de gondolom a Deore már 9-es), így nem lennének akkora 'ugrások' az egyes lánckerekek közt. A másik pedig, hogy a négyszögtengelyes hajtást én biztos cserélném idővel egy integráltra a hatékonyabb hajtás miatt. De e két probléma egyike sem hátráltató, sőt pár száz kilométer után szerintem nem is érdekelne senkit. :) Összességében azt tudom mondani, hogy ezért a pénzért messze ez a legjobb bringa amit meg tudsz vásárolni (ha kizárólag új bringában gondolkodsz - használtan már lehet hogy találnál jobbat is). A Sprintet elfelejteném a helyedben, össze nem hasonlítható a 2 bringa minősége. De ha teheted próbálj ki minél több típust és dönts úgy, amelyiket Te jobban a magadénak érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!