Szerintetek melyik bringa jobb a kategóriájában, a Merida Big 7 20-MD (2014) vagy pedig a Kross Level A2?
Meg magáról a márkákról is írhatnátok hogy melyik a megbízhatóbb stabilabb...stb a Merida vagy a Kross. Meg még hasonló kategóriás bringákat keresek. Nekem most egy Kross Hexagon X3-mam van (2013-mas modell) és egy jobbra váltánám. Meg még arra lennék kiváncsi hogy mennyiben jobb a 27,5-es kerékméret?
Előre is köszönöm a válaszokat
Igazából egyik sem egy nagy eresztés, annyira semmiképpen sem, hogy egy Hexagon X3-at lecserélj rájuk. Voltaképpen az összes említésre méltó különbség, hogy ezek nem v-fékesek, hanem tárcsafékesek. Ami ráadásul mechanikus, úgyhogy vitatható, hogy tényleg jobb-e (nem az).
Ha tényleg lényegesen jobb bicajt akarsz, akkor szerintem a 200ezres kategória alatt ne nagyon keresgélj, vagy az új bicajra szánt összegből inkább turbózd fel a mostanit.
A 27,5-ös kerékméretet a 29er-ek és 26"-ek közötti félútnak találták ki. A 26-osoknál jobb a perdülete és könnyebben hajt keresztül akadályokon, viszont a 29erekhez képest könnyebben irányítható, játékosabb. Igazából mindkét kerékméret előnyeit magában hordozza, de egyiket sem igazán. Ha magas vagy (185+) lehet, hogy 29-erek között lenne érdemesebb válogatni.
Köszönöm, nagyon hasznos választ adtál
Az egyik kérdésem az lenne hogy a 200ezres kategóriából mit javasolnál, a másik pedig hogy a felturbózás alatt mit értesz?
Például a CTM Delta 2.0-t. Elsősorban mert Solo Air Rockshox villa van rajta, Deore hátsó váltóval, Shimano hidraulikus tárcsafékkel. Itt már nem nagyon kell kompromisszumokat kötni.
Szvsz 220-ért jó áron van.
Felturbózás alatt azt értem, hogy te magad szerzed be az alkatrészeket és a mostani vázadon kicserélsz amit gondolsz (villa, váltórendszer, fék ésatöbbi). Ha értesz hozzá és tudod mit és hol keressél akkor jóval olcsóbban lehet egy komoly bringád.
Igen elég fullos bringa az biztos, de kicsit húzos az ára...szerintem maradok a meridánál amit fönt említettem, elsősorban hobby célra hasznám, 30-40 km-ket földesuton, gyengébb terepen meg megpróbálnám vele az augusztusi x-trame monti versenyt
Szerinted komolyabb terepen is használható?
Ahogy érzed. Ebben az esetben én viszont azt ajánlom, hogy szemezgess a Cube Aim Disc-kel, az is hasonló árban van és már hidraulikus tárcsafékes, ami hatalmas plusz.
Vagy a CTM-nek is van hasonlója, a nyakam nem tenném rá, de talán a Rambler 1 vagy 2, bár az azt hiszem 29er.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!