Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hátsó kerék befűzése?

Hátsó kerék befűzése?

Figyelt kérdés
Szóval azt olvastam hogy a küllők nem egyformák a hátsókerék két oldalán. valaki le tudja írni, hogy hogyan kell befűzni, hova a rövidebbet, hova a hosszabbat? Első kereket azt gond nélkül be tudom fűzni, de a hátsótól megijedtem pedig lenne megcsinálni.

2015. júl. 7. 22:16
 1/9 Wadmalac ***** válasza:

A lánckeréksor oldalon 4-5 mm-rel rövidebb küllők kellenek. A hátsó kereket "tányérra" kell fűzni, vagyis a lánkeréksor oldalt gyakorlatilag síkra előfeszíteni és utána kezdeni húzni az ellenoldalt.

A centrírozást már a küllők felfeszítésekor el kell kezdeni, villában, ahol pontosan be tudod lőni a felni futásvonalát a két papucs közt pont középre. Itt nem tudzs a szimmetrikus kétoldali feszítésből kiindulni, mint az első keréknél, mert a hátsó az eltolás miatt asszimetrikus, a felnivonal sokkal közelebb van a lánkeréksor oldali küllőperemhez az agyon, majdnem fölötte fut.

2015. júl. 8. 07:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors magyarázatot! :) Még lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem az összes küllőm egyforma (eddig is ezekkel volt befűzve). Nem tudom számít-e de 26 éves.
2015. júl. 8. 08:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja és hatos racsni van rajta.
2015. júl. 8. 09:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Háát.. ez most olyan volt mint a viccben.

Doktor úr, ha meggyógyul a kezem akkor fogok tudni zongorázni vele? Igen, persze, mondja az orvos.

Az nagyszerű, mert eddig nem tudtam.

Ha eddig úgy volt, akkor most miért fűznéd másképp? Mi változott ahhoz képest?

2015. júl. 9. 09:21
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

Hatos? Akkor gondolom, nem kazettás, hanem menetes. Annak a küllőperemekhez képest kisebb a felni eltolása, mint egy kazettás agyasnak. A kazettásnak a menetirány szerinti jobb oldali csapágya bent fut a racsni közepében, a menetesnek meg kb. a küllőperem alatt, szóval más az agytest elhelyezkedése a két villapapucs közt.

De egyébként a menetes racsnisnál is min. 2 mm-re rövidebb küllőt szoktak (és szoktam) használni lánckerék oldalon.

2015. júl. 9. 09:28
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

Amúgy duplafalú felni?

Mert ha nem, akkor a küllőanyákból kiálló küllővégeket le kell majd reszelni, csiszolni, hogy ne álljon a belsőbe.

Bár ha fűztél már, akkor ezt valószínűleg tudod, csak ha mondjuk a hátsót egyformával fűzöd mindkét oldalon, akkor a lánckerék oldali küllők kiállhatnak, míg a másik oldali esetleg nem. Ha egyformával fűzöl, akkor lehet, hogy kiálló 3-4 mm-eket kell majd eltávolítani, ami roppant kényelmetlen.

2015. júl. 9. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:

erre ezt az oldalt szoktam használni:

[link]

2015. júl. 9. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
nemide:) egy másik válaszodhoz akartam írni Wadmalac, a keresztbeváltós kérdéshez.
2015. júl. 9. 19:06
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

Ja, tudom. Ez is tulajdonképpen az, amit én csinálok, csak az enyémbe be lehet ütni a teljes lánckeréksor összes fokozatát meg a 3 első tárcsát és minden áttétel-kombinációt kiad.

Átdobhatnád azért a megfelelő kérdésbe is, hogy ott reagáljak.

2015. júl. 10. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!