Ha minden nap biciklizek 10-20 km-ert és helyesen étkezem fogok fogyni/izmosodni?
Én 3-4 évig heti 100-200km-t bicoztam, nem fogytam és nem is izmosodtam (látszólag)
De ha úgy nézzük, akkor izmosodtam, mert mikor kezdtem 10km-nél többet nem bírtam tekerni, most meg 100km-t is bármikor.
Az étrendemet apukám állítja össze ami ilyesmi szokott lenni: reggeli 1 kicsi szelet gluténmentes kenyér, 1 tojás, 1 baromfi virsli, 1 paradicsom, 1 uborka
Ebéd 1 merőkanál zöldség leves, 2 kicsi szelet csirkemell, 1 kis adag rizs
Vacsi saláta, amiben paradicsom, uborka, tojás, virsli vagy csirkemell szokott lenni
Minden azon mulik, hogy azt amit sport cimszo alatt csinalsz, azt milyen szivritmus zonaban teszed.
Nagyjabol 5 zonara oszthatjuk a szivunk terhelhetoseget es ennek mas-mas hatasa van a szervezetunkre.
Elso zonaban lazan bemelegitunk, beinditjuk a verkeringest.
Masodik zonaban zsirt egetunk es jot teszunk a szerveinknek, az anyagcserenknek.
Harmadik zona erositi a szivet, jot tesz az errendszernek.
Negyedik zonaban erosodunk ez a zona a legmunkasabb.
Otodik szint mar csak a verprofiknak valo, ez a versenyzona.
Max pulzusszam = 220-eletkor ... kezdo pulzusszam ~50/60 (nem nehez a ket vegpont kozott aranyosan elosztani a zonakat)
Szoval a valasz igen, ha napi ilyen keveset, de nagyon nagy intenzitason tekersz, attol kicombosodhatsz mint egy szocske :) Ha csak normalisan bringazgatsz ekkora tavokat, akkor semmi nem fog tortenni veled, max nem busszal fogsz kozlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!