Egy bringás szempontjából mi számít erős szélnek? Átlagos kondíciójú bringás esetében.
Itt a szélerősség-skála:
Beaufort-skála
Mi számít kellemetlenül erős szélnek ami már zavar de nem különösebben hátráltat?
És mi számít olyan szélnek ami már érezhetően hátráltat?
épp azért kérdeztem mert én naponta bringázom legalább egy 20-30 km-t de amikor elkezdtem bringázni azt éreztem hogy 40-50 km-es szembeszélnél a tüdőm kiköpöm.
gondoltam semmi gond, majd meglesz a kondi az edzettség és nem így lesz.
hát a minap épp olyan 40 km-es szél fújt és a tüdőm kiköptem. és azon filóztam még mennyi kondit kell szerezzek hogy ez másképp legyen?
Én az a ritka madár vagyok, akit egyáltalán nem zavarnak az időjárási szélsőségek... Sőt a telet jobban csipázom :)
Ezt így nem tudnám meghatározni, szerintem hosszútávon egy 5km/h szellő is rengeteget hátráltat... Én azt utálom, mikor a hírtelen szembeszélben befullad az ember :)
Érdekes meglátás uis zéró légmozgás nem létezik tökéletes szélcsend valójában nincs.
szerintem hosszútávon egy 5km/h szellő is rengeteget hátráltat.
Szóval summa summarun csak annyit akartam volna megtudni vajon vacak a kondícióm ha erős szembeszélben a tüdőm kiköpöm?
Minap mentem erős szélben, ziháltam és kapkodtam a levegőt hogy tartsam a szűk 30 km/h-t és elhúzott mellettem egy bringás. De nagyon elhúzott, úgy 40km/h.
Na azt a kondit akarnám.
Igaz ő oútival volt én meg trekkinggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!