Egy 5000 km-es kerékpártúrára melyik a jobb? Országúti kerékpár csomagtartóval vagy trekking kerékpár?
Szerintem inkább trekkinggel menjél, nem hiszem, hogy egy megpakolt országútival olyan sokkal többet haladnál egy nap. Országútival olyan esetbe lenne előnyöd, minthogy 8 óra alatt megkerülni a Balatont, vagy ilyesmi. Nem feltétlenül csak a sebességre gondolj a két típus különbsége kapcsán, hanem mondjuk elég nehéz zseb-pumpával 7-8 bar-t fújni országútiba vagy biztosan fogsz valami rettenetes minőségű útszakasszal találkozni, esetleg földúttal, ami csak csontszárazon járható vékony kerékkel, úgyse nagy élmény.
Az a napi 200 (átlag) meg úgy tartható, ha nem állsz meg csak kajálni meg hugyozni és nagyon kevés az emelkedő. Még nem jártam arra, de szerintem az Alpokban akad néhány.
Ezt a műszaki dolgot meg nem kell túlparázni. Rendes biciklivel kell menni, tanulj meg defektet szerelni, vigyél egy pár tartalék belsőt, temérdek ragasztót, pumpát, meg lánckenő olajat. 5-6000 km egy emberesebb szezon, annyit ki kell bírnia egy biciklinek. (Gondolom nem az Obiban nézelődsz ilyen ügyben). Továbbá egy Y alakú 3 méretű imbuszkulccsal teljesen eléggé szét lehet szedni egy biciklit, az sem foglal sok helyet +egy küllőkulcsot is vihetsz még.
Kösz a választ.
Az országútinál engem is ez zavart, hogy ha más nem Magyarországon ilyen utakon veszélyes lenne menni.
A 200-at már lejjebb vettem, 100-150-re de szerencsére még így is belefér az időbe. Durva emelkedő meg svájci-osztrák határ környékén van, szerencsére csak egy, de az nem semmi, a többi olyan elmegy kategória. A defekt nem nagy gond, meg a defektgátló folyadék elméletileg beválik, még nem használtam olyat, de nyilván viszek pótot meg ragasztót, hátha nem olyan jó a folyadék, mint mondják. Kis szerszámkészletem van, pont biciklihez, csak villáskulcs van külön, de nem nagy dolog 3 különbözőt vinni. Küllőkulcsra nem gondoltam egyébként, ha tudok szerezni olcsón, az is befér hátra.
Tehát kösz a tippeket. És nem, nem az OBIban. Ott rendesen lehúznak egy semmi szerkezettel.
Százhúsz(kg) válasza után meg még mindig dilemmában vagyok, melyik legyen. Országúti vagy trekking.
Az Országútinál a kerék zavar leginkább, hogy az még elég sokba fáj.
:D aki hülye az haljon meg.. mondaná erre apám :D
a defekt gátló folyadékot bele kell tölteni a kerékbe, és úgy kell járnod, hogy benne van, nem akkor kell belenyomni, mikor már megvan a defekt... de amúgy rá is van írva az összesnek a flakonjára.
én trekkinget javaslom, ha lenne autós kísérőd, akkor jó az outi, de mivel te akarod cipelni a terhet, ezért szerintem jóformán nincs is más választásod, mint trekking.
én amúgy ilyen útnak, csak 3kerekű rekumbensel állnék neki... de az meg nem magyar pénztárcához van igazítva :D
Köszönöm Százhúsz!
Csodálkoztam is, mert én csak folyadékról tudtam, és azt előtte kell.
Szerintem trekking. Megpakolt outit nem tsrtom egészséges 5letnek, ekkora távon.
Százhúsz: a hegyekbe megondolnám azt a rekut. Mászni nem igazán lehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!