Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » V-fék nem fog. Csúszik. Mit...

V-fék nem fog. Csúszik. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

van egy v-fékes bringám. és az istenért nem akar fogni se az első se a hátsó fék. csúszik ha meg nagyon megfeszítem akkor kemény húzni,de akkor sem lehet vele megálni. ha izomból behúzom a fékkart akkor olyan mintha nyúlna v.nem tudom. bike+ fém fék kar. direkt v-fékhez.

precízen beállítottam a féket. de semmi.lemostam a felnti mosogató szerrel. és a fékpofákat is. de puha a fék semmi hatása nincs.. mi lehet a probléma ?!

hallottam olyat is hogy a fékpofákat nem mindeggy h jobb vagy bal oldalra teszem. honnan tudom h melyik hova való ? ugyanis semmi nincs ráírva..ez is lehet a nagyon gyenge fék erő?

régen fejre lehetett volna vele álni most meg nem értem mitörtént vele. és nincsenek elkopva a fékpofák. körülbelül 4mm vastagok a bordák rajta.

2015. jan. 7. 23:02
 1/3 A kérdező kommentje:
és mikor feltettem a frissen mosott száraz fékpofákat forgattam a kereket rátoltam a pofát. és szürke lett a pofa. ez mitől van?
2015. jan. 7. 23:04
 2/3 anonim ***** válasza:
a vastagság nem jelent semmit, a fékpofa gumija a korral is tönkre megy. a felni is kopik, így egyre nehezebb megfogni,
2015. jan. 8. 07:32
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

Én azt ajánlanám, hogy először is ellenőrizd, behúzott féknél felfekszik-e a pofa a felnin, párhuzamos-e vele.

A fékpofa felületét felcsiszolhatod tisztára, hátha eltömted vagy beégetted.

Ha ez sem segít, a legjobb betétet cserélni más típusra.

Vannak olyan fékbetét-felni párosítások, amik egyszerűen nem működnek.

2015. jan. 14. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!