Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit tehetek, ha a kerékpárszak...

Mit tehetek, ha a kerékpárszaküzlet nem hajlandó a garanciális javítást elvállalni? (bővebben a leírásban)

Figyelt kérdés

Tavaly ősszel vettem egy biciklit kerékpárszaküzletben, egy év garanciát kaptam rá. Ahogy jobban szemügyre vettem, eléggé elkopott már a gumi a kerekén, de a fékpofákból se maradt sok. Az 1 év garancia viszont nem telt még le, így gyorsan elvittem oda, ahol vettem.

Mondtam nekik, hogy mi ment tönkre a kerékpáromon és szeretném, ha garanciában kicserélnék a csereérett alkatrészeket. Ekkor kissé lekezelő stílusban közölték velem, hogy ez semmiképp sem lehetséges, majd különböző mesékkel, próbáltak hülyíteni, amikre az volt a válaszom, hogy ha valami 1 évig nem bírja a strapát a kerékpáromon, és még tart a garancia, akkor az nem mentség arra, hogy ne kelljen nekik dolgozniuk. Nagy meglepődésemre elkezdték szidni a kerékpáromat, hogy ilyen rossz, meg olyan rossz, ettől csak ennyit várhattam. Amikor megvettem tőlük, akkor meg győzködtek, hogy ez egy jó minőségű kerékpár ennyiért jobbat nem találok, érdemes megvennem, stb. Ezzel szembesítettem is őket, tagadták, végezetül csak közölték velem, hogy ha semmit se akarok az üzletükben, akkor kívül tágasabb, ők a vevőkkel akarnak foglalkozni.

Mivel a további vitának semmi értelmét nem láttam, távoztam. Most azon gondolkozok, kihez forduljak és egészen pontosan mit tegyek az ügy érdekében. Mivel rám sóztak egy olyan biciklit, amin szétkopott az abroncs és a fékpofák kevesebb, mint 1 év alatt, és utólag maga az eladó és a szervizes is elismerte, hogy ez egy sz.ar kerékpár.

Konkrét várost és üzletnevet nem fogok mondani privát üzenetben sem, mert akkor hitelrontásért simán beperelhetnének és így is elég pénz vesztettem ezen a biciklin.

2014. júl. 27. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Kopo alkatreszekre nem vonatkozik a gari...xd
2014. júl. 27. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A garancia gyártási hibából fakadó hibákra érvényes. Ha te letekersz egy hét alatt x ezer km-t és elkopik a gumid, nem fogják kicserélni.
2014. júl. 27. 20:42
 3/8 anonim válasza:
100%
Kopó alkatrészt nem cserélnek garanciában sehol. De azt nem értem miért nem ezt mondták neked.
2014. júl. 27. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nemrég vettem egy Cannondalet, a vázra örök élet garancia van. Ha visszavinném hogy elkopott a gumi, meg a fék, kiröhögnének, nem tudom te is hogy gondoltad ezt. :D Gondolom a legolcsóbb volt ezekközül is, vegyél minőségibb gumit meg pofákat és jó lesz.
2014. júl. 27. 23:11
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Tipikus rossz magyar mentalitás, a boltot csak a vásárlás pillanatáig érdekelte a személyed. Nem a visszatérő, elégedett vásárlókra utaznak. A garanciával kapcsolatban nem volt igazad, viszont attól még felháborító ahogy a boltban beszéltek veled.
2014. júl. 28. 10:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
ugyan már, az ilyennek azt se hidd el, amit kérdez, arra nem képes, hogy elolvassa a garancialevél tartalmát, és mikor kiokítják egybõl elkezd össze vissza fröcsögni, valószínûleg egy rossz szót nem szóltak hozzá a boltban, csak mivel õ tisztában van a "jogaival" ezért kénytelenek voltak hangnemet váltani, hogy folytathassák a munkájukat, heti legalább 1 hasonló debilt kellett lekoptatnom... (egy volt szerelõ)
2014. júl. 28. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Jobban belegondolva azt mondom, igazad van, 11:13-as válaszoló.
2014. júl. 28. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
59%
Rohadtul fordítva ülsz a lovon apukám. A kopó alkatrészekre nincs garancia. Mernék fogadni, hogy a bringa doksikban ez le is van írva, csak egyszerűbb verni az asztalt, mint elolvasni :))
2014. júl. 28. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!