Van itt olyan aki ilyen időben is bringázik?
Persze. Közlekedni kell, minden időben. És ilyenkor főleg a kerékpár a legjobb erre a célra.
Nincs túl rossz idő, csak nem megfelelő öltözet van...
Én csak azért nem bringázom télen (közlekedés szempontból), mert nagyon hamar izzadok, egyrészt büdös is leszek, és egy pár perces állás után ha megfúj a szél, könnyen megfázom.
Viszont szoktam néha tekerni, de akkor úgy tervezem, hogy megyek egy kört, nem állok meg, és egyből a meleg lakásba térek vissza, és lefürdök.
#5 Amikor tekerek hidegben, veszek aláöltözőt, poláros pulcsit, hasonlóan mint amikor síelek, tudom milyen a megfelelő öltözet. De ílyen öltözetben azért mégsem mehetek suliba, mert mint mondtam nem kellemes az illatom, és nem szeretem ha egész nap az izzadt cucc van rajtam. :)
Az hogy a megfelelő ruhában elpárolog az izzadtság, nálam nem igaz, mert nagyon sok folyadékot is iszok, és sokkal többet izzadok a normálisnál.
Én is bringázok! Kabátból az őszi kabátot veszem fel, mert a téli tekerés közben túl meleg. Gumik: Continental Spike Claw, 3bar nyomáson. Tükörjégen se csúszik, őrült jó :-)
Ruhák még rajtam: motocross jellegű full face sisak, protektor ing (könyök, váll,mellkas, gerinc védelem) és térdvédő sípcsontvédővel. Ráment némi spórolt pénzem, de semmi se állíthat meg.
Télen,nyáron a melóba bicóval járok és már annyira megszoktam,hogy nem is vagyok hajlandó mással menni.
Eddig nem volt olyan időjárás,ami ebben megakadályozott volna.(pedig nem egy éve csinálom )
Annyi a különbség a téli ,átlagos öltözködéshez képest,hogy a farmernadrágra ráhúzok egy kicsit nagyobb méretű esőálló ,szélálló alsót .Ha -10 alatt van a hőmérséklet egy vastagabb sálat tekerek a fejem,nyakam köré.Egyébként plusz pulóverre sincs szükségem.Ha tekersz kimelegedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!