Kerékpárszakik! Milyen méretű gumival tehetném gyorsabbá biciklimet (MTB)?
Most vásároltam egy klassz bringát (MTB):) Bazinagy 26X2.35 -ös gumik vannak elöl és hátul egyaránt. Ez a gumi inkább terepre való. Ám én aszfalton használnám, bicikli úton. Nos, nem nagyon értek hozzá, de úgy tudom, hogy ezek a széles nagy dög kerekeknek igen nagy az ellenállásuk. Mikor hajtom is, érzem, hogy nem birok vele gyorsabban menni, ellenben egy mezei keskeny kerekű bringával!:D
Tehát az lenne a kérdésem, hogy milyen gumi ajánlott az én igényemnek megfelelően? :)
Köszönöm segítségeteket!
igaz, hogy sokat számít a megfelelõ gumi hosszútávon, de ebbõl a mondatból " mikor hajtom is, érzem, hogy nem birok vele
gyorsabban menni."
nekem inkább az hallaccik ki, hogy kicsi az áttétel a bringán, hiszen gumuvastagságtól független rövidtávú sprinteket le lehet toni, ebben viszont egy monti meg sem közelítheti pl egy outi akár 51-53/ 9-11 es áttételét.
Az igazat megvallva nem tudom mi az az áttétel! :D
Volt már ezelőtt MTB -m (egy TREK 930 talán). Vékonyabb voltak a kerekei és gurult, mint az őrült. Meg másoktól is hallottam, hogy a vastag guminak nagy az ellenállása.
Attetellol annyit hogy sokan nyomjak 53-11el ugy hogy majd megszakadnak es 30as tempot tartani se birjak, mig egy profi 42-14el siman, megeroltetes nelkul kenyelmesen porget 40el..
En is most valtottam az egyik montimon 26x1.00 meretu continental grand prix kulsokre, es mavic crossmax kerekek vannak rajta amik nem eppen a legvekonyabb fajta, es minden gond nelkul elfer rajta...
Igy mar a 35os utazo siman tarthato ami eddig csak outival ment, es sokkal jobban gyorsul hala annak hogy cdak 195g-osak a gummak, ami a regi 600g-os cst kulsok utan eg es fold (csak a 2gumival konnyebb lett a bico 800g-mal xd)
Nos, tettem rá két 26X1.9 -es ilyen gumit:
S meglepően gyorsabb lett a bringa :) Még csak tesztelve volt, élesben még nem tapasztaltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!