Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárszakik! Milyen méretű...

Kerékpárszakik! Milyen méretű gumival tehetném gyorsabbá biciklimet (MTB)?

Figyelt kérdés

Most vásároltam egy klassz bringát (MTB):) Bazinagy 26X2.35 -ös gumik vannak elöl és hátul egyaránt. Ez a gumi inkább terepre való. Ám én aszfalton használnám, bicikli úton. Nos, nem nagyon értek hozzá, de úgy tudom, hogy ezek a széles nagy dög kerekeknek igen nagy az ellenállásuk. Mikor hajtom is, érzem, hogy nem birok vele gyorsabban menni, ellenben egy mezei keskeny kerekű bringával!:D

Tehát az lenne a kérdésem, hogy milyen gumi ajánlott az én igényemnek megfelelően? :)

Köszönöm segítségeteket!

2014. aug. 13. 11:37
 1/10 A kérdező kommentje:

Ilyesmi a gumi a bringámon:

[link]

2014. aug. 13. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:

igaz, hogy sokat számít a megfelelõ gumi hosszútávon, de ebbõl a mondatból " mikor hajtom is, érzem, hogy nem birok vele

gyorsabban menni."

nekem inkább az hallaccik ki, hogy kicsi az áttétel a bringán, hiszen gumuvastagságtól független rövidtávú sprinteket le lehet toni, ebben viszont egy monti meg sem közelítheti pl egy outi akár 51-53/ 9-11 es áttételét.

2014. aug. 13. 11:59
 3/10 A kérdező kommentje:

Az igazat megvallva nem tudom mi az az áttétel! :D

Volt már ezelőtt MTB -m (egy TREK 930 talán). Vékonyabb voltak a kerekei és gurult, mint az őrült. Meg másoktól is hallottam, hogy a vastag guminak nagy az ellenállása.

2014. aug. 13. 12:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Attetellol annyit hogy sokan nyomjak 53-11el ugy hogy majd megszakadnak es 30as tempot tartani se birjak, mig egy profi 42-14el siman, megeroltetes nelkul kenyelmesen porget 40el..

En is most valtottam az egyik montimon 26x1.00 meretu continental grand prix kulsokre, es mavic crossmax kerekek vannak rajta amik nem eppen a legvekonyabb fajta, es minden gond nelkul elfer rajta...

Igy mar a 35os utazo siman tarthato ami eddig csak outival ment, es sokkal jobban gyorsul hala annak hogy cdak 195g-osak a gummak, ami a regi 600g-os cst kulsok utan eg es fold (csak a 2gumival konnyebb lett a bico 800g-mal xd)

2014. aug. 13. 20:35
 5/10 anonim ***** válasza:
szögezzük le én sebesség tartásról nem beszéltem, csak rövid sprintről.
2014. aug. 13. 20:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Nos, tettem rá két 26X1.9 -es ilyen gumit:

[link]

S meglepően gyorsabb lett a bringa :) Még csak tesztelve volt, élesben még nem tapasztaltam :)

2014. aug. 21. 20:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm segítségeiteket! A 1.00 abroncs pedig nagyon dúrva MTB -re! Megkérdezném, hogy a döccenők nem viselik meg a gumikat? :)
2014. aug. 22. 00:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia, ez nem aszfaltra való! Szerinted minek van a teleszkóp, illetve a tárcsafék? Az downhill-re való, azaz terepre. Aszfaltra országútit vegyél, az én gumim 25 mm-es.
2014. szept. 27. 10:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Az szuper:) Majd veszek erre extrém vékony felnit és gumit is és akkor megvagyunk. Aszfalton magyon gyorsan gurul, blokkolom az első teleszkópot, mikor valami terepes cuccra megy3k (bá ritka), de inkább ilyen patkák, stb, akkor bekapcsolom a teleszkópot
2014. szept. 27. 15:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Hány km/h? Speciel én az országútimmal 54 km/h-val megyek :) Azért nem mindegy :D
2014. szept. 27. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!