Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért fogy el gyorsan az...

Miért fogy el gyorsan az energia bringázás közben?

Figyelt kérdés
Mitől lehet az,hogy amikor tekerek szinte minden átmenet nélkül elfogy az energiám?Akkor megállok,eszem pl egy vagy két banánt,plusz eszem müzliszeleteket ,meg persze iszom folyadékot és amikor újra tekerni kezdek,érzem hogy minden szép és jó,van bőven erő és energia,majd megint viszonylag gyorsan minden átmenet nélkül kezdődik minden elölről.Ez mitől lehet és mivel lehet kiküszöbölni,hogy kvázi folyamatosabbá tehetőbb legyen a bringázás és ne kelljen annyiszor megállni pihenni?
2014. júl. 28. 19:36
1 2
 11/14 Wadmalac ***** válasza:

Az sem kizárt, hogy egyedül tekerve a tempótartással van gondod, esetleg túlságosan intervallum-edzés jelleggel tekersz, pumpálósan néha magas terhelést kényszerítesz magadra, csapatban meg egyenletesebb tempót tartasz. De a pedálfordulatra ügyelve ez a gond is csökkenhet.

Persze terepkörülmények közt a tempótartás eléggé irreális, de a terhelés viszonylag egyenletessé tétele lehetséges.

2014. júl. 31. 09:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen értelek.De amúgy meg azt vettem észre,hogy a csapatban tekerés amúgy is jótékonyan hat a tekerésre,mert ha érzem,hogy fogyna az erőm,a többiek tempója további tartalékokat hoz elő belőlem és nem is annyira figyelek oda a fáradtságra.
2014. júl. 31. 17:44
 13/14 Wadmalac ***** válasza:

Ez igaz, jelentős pszichikai hatása van a tekerő társnak.

Régi jó kis országúti versenyzés tapasztalataim szerint sokkal jobban fáradtam, ha engem követtek, mintha én igazodtam volna valakihez, próbáltam utolérni vagy csak tartani a tempót. És persze olyan távolságra gondolok, ahol a szélárnyék ilyen szerepe nem jöhet szóba.

2014. aug. 1. 08:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen,én is mikor csoportban tekertem hátrébb,bírtam végig a tempót,pedig aznap 120km-t tettünk meg,de ha legelöl megyek sokkal fárasztóbb,de még akkor is jó csoportosan menni,de tök egyedül van mikor nem érzem magam úgy motiváltnak és hamar elfogy az energia.Nem győzöm akkor pótolni és rápihenni.
2014. aug. 1. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!