Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért mutat más értéket?

Miért mutat más értéket?

Figyelt kérdés

Nemrég vásároltam egy új sebességmérőt az országúti kerékpáromra. Felszereltem ugyanúgy mint az előzőt a mágnes és az érzékelő között 2 milliméter van ugyanúgy mint az előzőnél és ugyanúgy ahogyan a leírásban szerepel. Ugyanazt a kerékátmérőt írtam be az újba mint a régibe milliméterben.

Semmi nem változott a gumi levegőnyomása is ugyanaz ezt 3 naponta ellenőrzöm indulás előtt. Van a kert kapunktól pontosan 7 kilométerre (ez ellenőrizve van GPS-el) egy híd előtti villanyoszlop ha a kilométerórát a kapunkban lenullázom indulás ellőtt (DST) a régi kilométeróra az említett villanyoszlophoz érve mindig a megtett 7 kilométert mutatta. Az új kilométeróra többszöri próbálkozás ellenére sem mutat 7 kilométert hanem 6 egész 7 vagy 6 egész 8 kilométert mutat ami 2-3 száz méter eltérés 7 kilométeren ami már jelentős. Próbáltam a mágnest közelebb - kissé lejeb, kissé feljebb állítani de semmi sem változott. Az új is és a régi is egy ismert -bevált- márka nem egy gagyi tescos névtelen akármi. Talán rossz lehet az új kilométeróra?

2014. jún. 11. 23:26
 1/1 kovpet ***** válasza:

Ezek nem teljesen pontos műszerek, kis hiba belefér.

Ha teljesen biztos vagy benne, hogy az a 7km tényleg 7km, akkor kalibráld ahhoz: változtass a kerék beírt kerületén kicsit, hogy az jöjjön ki a mérés alapján is.

2014. jún. 12. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!